1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Selçuk’ta Orman Yangını! Ekipler Hızla Müdahale Ediyor

İzmir Selçuk’ta Orman Yangını! Ekipler Hızla Müdahale Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Selçuk – Aydın Kuşadası karayolu Pamucak mevkisinde bulunan ormanlık alanda, henüz net bir neden belirlenemeyen bir yangın çıktı. İhbarın ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 5 dozer bölgeye sevk edildi.

Yangının başlangıç saatinin 17.12 olduğu ve ilk müdahalenin 17.20’de gerçekleştiği belirtildi. Yangın sebebiyle Selçuk-Kuşadası arasındaki yolda ulaşım durduruldu ve kontrollü olarak sağlandı.

Rüzgarın etkisiyle Kuşadası istikametine doğru yayılan yangın, Bayraklıdede Mahallesi’nde bulunan 2 otel ve evlerin tahliyesine neden oldu. Ayrıca Pamucak bölgesindeki bir otelde konaklayanlar da çevredeki diğer otellere yönlendirildi. Selçuk Belediyesi’ne ait hayvan barınağı da boşaltılarak hayvanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınaklara nakledildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Selçuk’ta bulunan yangın kriz merkezinde yaptığı açıklamada şehirde gün içerisinde 17 farklı yangın çıktığını ifade etti. Bunlardan 5’inin küçük, 12’sinin ise büyük yangınlar olduğunu belirten Vali Elban, Menderes ve Selçuk’taki yangınların kontrol altına alındığını, ancak Çamönü köyündeki yangının hala kontrol altına alınmadığını dile getirdi. Pamucak bölgesindeki yangının hava araçlarının hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındığını ve can kaybı yaşanmadığını vurguladı.

Vali Elban, yangının başlangıç noktasının tarım alanlarının olduğu bir bölge olduğunu ve şu an için hiçbir gözaltı olmadığını belirtti. Ancak jandarmanın konuyu detaylı bir şekilde araştırdığını da ekledi.

Yangının enerjisinin düştüğü ve kontrol altına alınmaya yakın olduğu ifade edilen açıklamalar neticesinde ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Selçuk’ta Orman Yangını! Ekipler Hızla Müdahale Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin