1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gaziantep’te Göçmen Politikaları İçin Açıklamalar

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gaziantep’te Göçmen Politikaları İçin Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek düzensiz göç sorununu ele aldı. Yerlikaya, Gaziantep’in İstanbul’dan sonra en fazla düzenli göçmen barındıran şehir olduğuna dikkat çekti. Yapılan toplantıda, milletvekilleri, belediye başkanları, odalar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelinerek, düzensiz göçle mücadele konusunda işbirliği ve ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İçişleri Bakanlığı olarak Göç İdaresi Başkanlığı ile koordineli şekilde düzensiz göçle mücadele edildiğini ve göçmen kaçakçılığına yönelik kararlı bir mücadele sergilendiğini belirtti.

Yerlikaya, hudutlardan başlayarak geri gönderme merkezlerine kadar etkin bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve yakın zamanda kayıt dışılıkla mücadele konusunda da yeni adımların atılacağını ifade etti. Gaziantep’in önemli bir şehir olduğunu belirten Yerlikaya, Gaziantep’in deneyimleri doğrultusunda yeni yaklaşımlar ve mücadele stratejilerinin geliştirileceğini söyledi.

Düzensiz göç konusunda kararlı bir tutum sergileyen Yerlikaya, mobil göç araçlarının sayısının arttırıldığını ve Şanlıurfa ile Kilis’te de benzer çalışmaların başlatıldığını açıkladı. İstanbul’da başarılı bir şekilde sürdürülen mücadele stratejisinin Gaziantep ve diğer şehirlerde de uygulanacağını belirten Bakan, düzenli göç yönetimi ve diğer konularda da çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Toplantıya, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve diğer yetkililer katıldı. Yapılan toplantıda, düzensiz göçle mücadele konusunda alınacak tedbirler ve ortak stratejiler hakkında görüş alışverişi yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini ve vatandaşların beklentileri doğrultusunda gerekli açılımların yapılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gaziantep’te Göçmen Politikaları İçin Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin