1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Topkapı Sarayı’nda Tarihi Gece Turu

Topkapı Sarayı’nda Tarihi Gece Turu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Topkapı Sarayı Daire Başkanı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Topkapı Sarayı’nda gece turlarıyla tarihi bir gün yaşandığını belirtti. Yaz döneminde cumartesi akşamları Topkapı Sarayı’nın gece ziyaretçilere açık olacağını duyuran yetkili, açık ve kapalı alanları ziyaretçilerin gezebilmesi için bir proje hazırlandığını ifade etti. Topkapı Sarayı’nın tarihinde ilk defa böyle bir proje gerçekleştirildiğini vurgulayan Daire Başkanı, sarayın harem ve selamlık bölümlerini gezenlerin merakını gidermek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

Her cumartesi saat 21.00-23.00 arasında Topkapı Sarayı’nın ziyarete açık olacağını belirten yetkili, bu süre zarfında sarayın tüm bölgelerinin ziyaretçilere açık tutulacağını söyledi. Güvenlik nedeniyle belirli bölümlerde elektrik olmadığını belirten yetkili, gruplar halinde gezi düzenleneceğini ve biletlerin gişeden temin edilebileceğini açıkladı.

Topkapı Sarayı’nı gece ziyaret etmiş olan ziyaretçilerden biri, gece turlarından sosyal medyada haber aldıklarını ve bu deneyimi çok beğendiklerini söyledi. Gündüz vakti kalabalık olan sarayın gece daha sakin olduğunu belirten ziyaretçi, böylece sarayı daha rahat gezebildiklerini ifade etti.

Gece ziyaretlerinde Topkapı Sarayı’nın birçok bölümü gezilebilecek. Harem-i Hümayun’un farklı bölümleri, Divan-ı Hümayun, Kubbealtı, Saray Saatleri Galerisi gibi alanlar da ziyaretçilere açık olacak. Dünyaca ünlü Hazine Sergisi de gece ziyaretçilere açılacak ve rehber eşliğinde gruplar halinde gezilebilecek. Gece ziyareti için Bab-ı Hümayun başlangıç ve bitiş noktası olacak ve gezi sürecinde tarihi ve kültürel detaylar hakkında bilgiler verilecek. Bu gece gezileriyle Topkapı Sarayı’nın farklı bir atmosferi keşfedilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Topkapı Sarayı’nda Tarihi Gece Turu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin