1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kültür Yolu Festivalleri’nin 6. Durağı Van! Bakan Ersoy’dan Özel Açıklamalar ve Heyecan Verici Planlar

Kültür Yolu Festivalleri’nin 6. Durağı Van! Bakan Ersoy’dan Özel Açıklamalar ve Heyecan Verici Planlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6. durağın Van olduğu Kültür Yolu Festivalleri, 16 farklı şehri kapsayacak ve toplamda 8 ay sürecek bir etkinlik serisi olarak düzenlenmiştir. Festivalin 6. durağı olan Van’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, A Haber muhabiri Esra Arpa’ya özel açıklamalarda bulunarak festivalin önemine vurgu yapmıştır.

Bakan Ersoy’un açıklamalarına göre, Kültür Yolu Festivalleri 2021 yılında tek bir şehirle başlamış ve İstanbul ile devam etmiştir. Sonraki yıllarda bu sayı 5’e çıkmış, geçtiğimiz yıl 11 ilde gerçekleşmiş ve bu sene 16 ilde düzenlenmektedir. Gelecek yıl ise bu rakamın 20’ye çıkacağı ve 2028 yılına kadar aşamalı olarak 35 şehre yayılacağı hedeflenmektedir.

Festival kapsamında Van’da detaylı bir çalışma yapılmış olup, 30 farklı noktada 500’den fazla etkinlik ve bine yakın sanatçı ile festivale renk katılacaktır. Özellikle Van’da büyük bir sahne kurulmuş ve her gece farklı sanatçılar sahne alacaktır. Festival kapsamında ayrıca şehir merkezinde küçük bir sahne de oluşturulmuş ve yerel sanatçılara da bu alanda yer verilecektir.

Festivalin çocuklara yönelik özel bir köy de bulunmaktadır. Bu köyde çocuklar kültür ve sanat ile tanıştırılmakta, oyunlar, atölyeler ve kurslar düzenlenmektedir. Tüm bu etkinliklere 1 milyon katılımcının beklediği festivalde, 40 bin sanatçının yer alacağı ve 9 gün boyunca sürecek bir program düzenlenmiştir. Festival sadece şehrin ekonomisine canlılık getirmekle kalmayıp, çevre şehirlerden de katılımcıları çekmekte ve sosyal medya aracılığıyla da halka duyurulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kültür Yolu Festivalleri’nin 6. Durağı Van! Bakan Ersoy’dan Özel Açıklamalar ve Heyecan Verici Planlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin