1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan Kabine’de Değişiklik Yaptı: İşte Yeni Sağlık Bakanı!

Başkan Erdoğan Kabine’de Değişiklik Yaptı: İşte Yeni Sağlık Bakanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika gelişmesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla Kabine’de Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görev değişikliği yapıldığı duyuruldu.

Bu kararlarla birlikte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun atanması vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi. Kemal Memişoğlu, Rize kökenli olup, 1966 yılında Trabzon’da doğmuştur. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlayan Memişoğlu, Genel Cerrahi Uzmanlığını Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı.

Kemal Memişoğlu’nun kariyeri boyunca çeşitli hastanelerde ve üniversitelerde görevler üstlendiği bilinmektedir. 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. Ayrıca Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulunduğu ve İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Başasistanlık yaptığı kaydedilmiştir. 2002 yılında PTT Hastanesi Başhekimliği görevine getirilen Memişoğlu, kariyerindeki yükselişle Genel Cerrahi Doçenti ve Profesör unvanlarını kazanmıştır.

Ayrıca, 2007 yılında Beykent Üniversitesi’nde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanan Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Kemal Memişoğlu, sağlık alanındaki tecrübesi ve akademik başarılarıyla dikkat çekmektedir. Yeni görevinde başarılar dileyen vatandaşlar, Memişoğlu’nun liderlik ve uzmanlık konularındaki bilgisine güven duymaktadır. Sağlık Bakanlığı’ndaki bu değişiklikle birlikte, Türkiye’nin sağlık sektöründeki hizmetlerinin daha da güçlenerek devam edeceği öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan Kabine’de Değişiklik Yaptı: İşte Yeni Sağlık Bakanı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin