1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İmamoğlu ve Demet Hakkında Suç Duyurusu: Adalar İşgale Mi Uğruyor?

İmamoğlu ve Demet Hakkında Suç Duyurusu: Adalar İşgale Mi Uğruyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet hakkında suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar arasında “Görevin gereklerini yerine getirmede ihmal”, “Görevi kötüye kullanma”, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” ve “Kıyı Kanunu’na muhalefet” yer alıyor.

Suç duyurusunda adaların tamamının Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiği ve bu bölgeye motorlu araç sokulduğu belirtiliyor. Ayrıca, İmamoğlu’nun yolcuların güvenliğini göz ardı ederek yasaların izin vermediği işlemleri yaptığı açıklamaları dilekçede yer alıyor.

Adaya sakinlerinden Dolunay Baykul, Prens Adaları’nın dünya için korunması gereken özel alanlardan biri olduğunu ve motorlu araç trafiği için kapalı olduğunu belirtti. Ada sakinleri toplu taşıma hizmetlerinin yeterli olmadığını ve turizme hizmet amacıyla kullanıldığını iddia ederek İmamoğlu’nu eleştirdi.

Adalarda toplu taşımanın ücretlendirilmesinin yüksek olduğu ve indirimlerin yaşlı ve öğrencilere uygulanmadığı da suç duyurusunda dile getirilen konular arasında yer alıyor. Ayrıca, İBB’nin anti-demokratik uygulamalarının adaların doğal güzelliklerini kaybetmesine neden olduğu vurgulanıyor.

Ada sakinlerinin yaptığı basın açıklamasında, İETT tarafından Heybeliada ve Burgazada’nın kıyılarına otobüs peronlarının inşa edildiği, bu alanların çevresinin tel ve çitle çevrildiği ve kullanımın halka kapatıldığı belirtiliyor. Ayrıca, bu alanların İBB’ye tahsis edilmediği ve ada kıyılarına ilişkin bir imar planının bulunmadığına dikkat çekiliyor.

Suç duyurusunun ardından ada sakinleri sloganlar atarak açıklamalarını sonlandırıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suç duyurusu sonrasında yapılacak inceleme sonucunda İmamoğlu ve Demet hakkında hukuki süreç başlayabilir. Suçlamaların detayları ve ada sakinlerinin tepkileri, konunun önemini ortaya koymaktadır. Bu nedenle, suç duyurusu ve ardındaki gelişmeler yakından takip edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu ve Demet Hakkında Suç Duyurusu: Adalar İşgale Mi Uğruyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin