1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Karşımızda Aklını Vicdanını Kaybetmiş Bir Katil Var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Karşımızda Aklını Vicdanını Kaybetmiş Bir Katil Var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabinede, Sağlık Bakanlığı’na atanan Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Murat Kurum da yer aldı. Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada her iki bakanın önceki görevlileri Mehmet Özhaseki ve Fahrettin Koca’nın devraldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına inandığını söyledi. Erdoğan ayrıca hükümet yetkilileriyle her iki bakanın yakın temas halinde olacaklarını belirtti.

Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olması ve okulların kapanmasıyla vatandaşların memleketlerine, tatil bölgelerine güven ve huzur içinde seyahat etmelerini temin eden tüm personeli tebrik etti. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki kahramanca görev yapan askerleri de övgüyle anarak, vatandaşların güvenliğinin sağlanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı.

Orman yangınlarına değinen Erdoğan, Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı’ndaki yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Yangınların artan sıcaklık ve kuraklıkla ilişkilendirildiğini söyleyen Erdoğan, yangınlarla mücadelede ulusal çaba gösterdiklerini ve teknolojik imkanları en ileri seviyede kullandıklarını belirtti. Ayrıca ormanları 24 saat izlemek için İHA’larla çalıştıklarını ve ormanlarının güvenliğini sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Tarım alanında da konuşan Erdoğan, son 21 yılda 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdiklerini açıkladı. Çiftçilerin emeğinin karşılığını vermeye devam ettiklerini belirten Erdoğan, çiftçilerin mağduriyetlerine izin vermeyeceklerini ve tarıma verilen desteklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dış politikaya da değinen Erdoğan, İslam ülkeleri arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Bölgedeki gerilimlerin barış ve diyaloğa ihtiyaç duyduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin stratejik önemi ve coğrafi konumundan bahsederek, terör ve tehditlere karşı birlik içinde olunması gerektiğini dile getirdi. Bu çerçevede Suriye’deki durumu da ele alan Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumayı hedeflediğini ve terör devletine karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Karşımızda Aklını Vicdanını Kaybetmiş Bir Katil Var”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin