1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Saadet Partisi’nden Limanlar Kanunu Değişikliği Eleştirisi: “Limanlar Ülkenin Dışa Açılan Kapılarıdır”

Saadet Partisi’nden Limanlar Kanunu Değişikliği Eleştirisi: “Limanlar Ülkenin Dışa Açılan Kapılarıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Grubu adına konuşan Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, deniz ulaştırmasının ekonomik bir taşıma sistemi olduğunu ve limanların ülke ekonomisinin dışa açılan kapıları olduğunu belirterek, Limanlar Kanunu’na ek madde eklenerek kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin İstanbul ve Çanakkale boğazları dışında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verilmesi ve özelleştirilmesine yol açılmasını önerdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz, iktidarın torba yasa yapma alışkanlığına eleştirel yaklaşarak, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği hükümler için yeni düzenlemeler yapıldığını ve bu durumun hukuka aykırı olduğunu belirtti. Limanlar Kanunu’yla ilgili değişiklikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ücret belirleme yetkisi tanındığını ve özelleştirilmenin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, teklifle ulaştırma hizmetlerinde dengeli ve güvenli bir sistem oluşturulması hedeflendiğini vurgulayarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına liman, iskele ve kıyı yapılarında gerektiğinde ücret belirleme yetkisi verildiğini aktardı. Ayrıca liman giriş ve çıkış işlemlerinde denetim sisteminin düzenlendiğini belirtti.

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan, kanun teklifinin çeşitli kanunlarda değişiklik içerdiğini ve ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması gerektiğini ifade etti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarına yapılacak düzenlemede sendikaların görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise iktidarın özel kanunlarla yandaşlara ayrıcalık tanıdığını belirterek, limanlarda ve boğazlarda verilen hizmetlerin özelleştirilmesinin endişe verici olduğunu ifade etti. Teklifte PTT iştiraklerindeki işçi istihdamına ilişkin düzenlemelerin eleştiren Karasu, adalet ve hakkaniyetin sağlanmadığı sürece bu kanunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi’nden Limanlar Kanunu Değişikliği Eleştirisi: “Limanlar Ülkenin Dışa Açılan Kapılarıdır”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin