1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Çevre Bakanı Oldu!

AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Çevre Bakanı Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Murat Kurum atandı. Kurum, aynı zamanda İliç maden faciasında da sorumluluğu bulunmaktadır. Bu atama ile birlikte Kurum, milletvekilliği ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığından da istifa edecektir. Benzer bir durum daha önce 2019’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki için yaşanmıştı, seçimi kaybettikten sonra aynı koltuğa getirilmişti. Bu durumda, Kurum ve Özhaseki son 8 yılda toplamda iki kez ayrılarak iki kez aynı koltuğa yeniden atanmış oldular.

2018’de AKP’nin ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alan bakanlardan sadece Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevine devam etmektedir. Vedat Işıkhan, Ömer Bolat, İbrahim Yumaklı ve Yılmaz Tunç’un da aralarında bulunduğu yeni bir kabine revizyonu beklenmektedir. AKP’nin vekil sayısı Kurum’un bakan olarak atanmasıyla birlikte 264’e düşecek ve toplam vekil sayısı 593 olacaktır.

Özhaseki, 2016’da Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmış ve Temmuz 2018’e kadar bu görevini sürdürmüştü. Kurum ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde aynı bakanlığa atanmış ve 2018-2023 arasında 5 yıl boyunca bu görevi üstlenmişti. Kurum’un ayrılmasıyla tekrar bu göreve Özhaseki atandı. 2023 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Kurum, İstanbul’da AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Bu durum, Kurum ve Özhaseki’nin seçim kaybettikten sonra tekrar bakanlık koltuğuna dönmelerine bir örnektir.

Kurum, bakanlık görevini devralırken “Başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında yapılması gereken her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin vatandaşlarımıza karşı sözlerimizi tutmaya gayret edeceğiz” açıklamasını yapmıştır. Ayrıca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da “Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır” ifadelerine yer vermiştir. Bakanlar Kurum ve Memişoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederken, AKP’li vekiller ise yemin sonrası uzun bir sıra oluşturarak bakanları tebrik etmişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Çevre Bakanı Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin