1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Devlet Bahçeli’den UEFA’ya Sert Tepki: ‘Türk Milletinin Dünyaya Mesajı’ – Merih Demiral’a Destek!

Devlet Bahçeli’den UEFA’ya Sert Tepki: ‘Türk Milletinin Dünyaya Mesajı’ – Merih Demiral’a Destek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta iki golü atan Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ işareti yapması UEFA’nın dikkatini çekti ve Demiral hakkında Disiplin Yönetmeliği’nin 31 (4) maddesi uyarınca soruşturma açıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demiral’ın bu hareketine destek vererek, “evladımız” şeklinde hitap etti ve sosyal medya üzerinden Demiral’a sahip çıktı. Bahçeli, Demiral’ın Bozkurt işaretiyle gol sevincini paylaşmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini ve bu durumun farklı açıklamalara sebep olduğunu belirtti.

Bahçeli, Türkiye’nin dünyaya verdiği mesajın önemine vurgu yaparak, UEFA’nın soruşturmasını kınadı ve milli bir zaruret olarak herkesin sağduyulu olması gerektiğini dile getirdi. Tahrik ve tacizlere kapılmamak gerektiğini belirterek, ülkenin huzurunu ve barışını korumanın ortak sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Merih Demiral ise Avusturya maçının ardından yaptığı açıklamada, gol sevincinin Türklük ile ilgili bir ifade olduğunu ve Türk olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Demiral, gol sonrasında yaptığı hareketle ilgili olarak çok mutlu olduğunu ve taraftarlarıyla gurur duyduğunu belirtti. Tribünde Bozkurt işareti yapan taraftarları gördükten sonra daha da mutlu olduğunu ifade etti.

Almanya’da oynanan EURO 2024 maçında Türkiye’nin çeyrek finale yükselmesi büyük sevinç yaratırken, Merih Demiral’ın gol sevincindeki ‘Bozkurt’ işareti UEFA soruşturmasına sebep oldu. Devlet Bahçeli, Demiral’ı destekleyerek Türkiye’nin milli gururunu korumak için sağduyulu davranılması gerektiğini vurguladı. Merih Demiral ise Türklükten duyduğu gururu ve sevinci gol sonrasında yaptığı hareketle ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Bahçeli’den UEFA’ya Sert Tepki: ‘Türk Milletinin Dünyaya Mesajı’ – Merih Demiral’a Destek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin