1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa’da İsrail Protestosu: AKP İlçe Başkanlığına Kola Döken Vatandaşlar Gözaltına Alındı

Bursa’da İsrail Protestosu: AKP İlçe Başkanlığına Kola Döken Vatandaşlar Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’daki AKP Gemlik İlçe Başkanlığı’na yapılan protestoda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren iki vatandaş Coca Cola dökerek tepkilerini dile getirmişlerdi. Mehmet Altın, eylem sırasında Coca Cola’nın yerine AKP ilçe merkezlerine dökülmesi gerektiğini savunmuştu. Ancak bu eylem sonucunda Mehmet Altın ve çekim yapan kişi Terörle Mücadele Dairesi’ne bağlı polisler tarafından gözaltına alındı.

Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran bu olayın ardından Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve İsrail’i protesto eden ve AKP ilçe başkanlığına kola döken iki kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, bu iki kişiye ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘mala zarar verme’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından ceza istendi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediklerine dair delil olarak ilçe başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının bulunması gösterildi. Resmin bulunduğu yere kola dökülmesi suç sayıldı ve sosyal medya paylaşımları da halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçuna delil olarak kullanıldı. Bu durum avukat Kemal Özgür Yetkin tarafından kınandı ve hukuksuzluk olarak nitelendirildi.

Mehmet Altın ve Yıldırım D.’nin avukatlığını üstlenen Yetkin, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulme karşı demokratik bir tepki gösteren müvekillerinin cezalandırılmasının haksızlık olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’i protesto edenlerin şiddet eylemlerine başvurmazken kafe basanlara dava açılmadığını dile getirdi.

Bu olay, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı toplumda geniş bir tepkinin olduğunu ve bu tepkinin farklı şekillerde gösterildiğini gösteriyor. Ancak bu tepkilerin hukuki süreçlerde nasıl ele alınacağı ve hangi şekilde değerlendirileceği de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da İsrail Protestosu: AKP İlçe Başkanlığına Kola Döken Vatandaşlar Gözaltına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin