1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan ve Putin’in Astana buluşması!

Erdoğan ve Putin’in Astana buluşması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, önemli Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı ile bir araya geldi. Görüşmelere ilişkin Demirören Medya TV Grup Başkanı’nın yaptığı açıklamalara göre, dünyanın dikkati bu buluşmada yoğundu. Erdoğan’ın Putin ile yaptığı görüşme, NATO üyesi ülkeler arasında tek liderin bu şekilde bir görüşme gerçekleştirmesine yönelik büyük bir saygı ve ilgiyle karşılandı. Özellikle Rusya-Ukrayna arasındaki çatışma konusunda önemli mesajlar verildi. Türkiye’nin arabuluculuk rolü üstlenebileceği vurgulandı. Ticaret ve turizm başta olmak üzere ekonomik işbirliğinin artırılması konuşuldu ve özellikle Sinop’ta ortak nükleer santral projesi üzerinde duruldu.

Görüşmelerin ardından Esad ile ilgili konular da gündeme geldi. Medyaya yansıyan kısımların yanı sıra basına yansımayan detaylar da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı’nın keyifli ve moralinin yüksek olduğu gözlendi. Dışişleri Bakanı ve Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar çıktığı belirtildi. Cumhurbaşkanı, Esad ile görüşebileceğini ancak karşı tarafın da aynı yönde olması gerektiğini vurguladı ve henüz net bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

Rusya ve İran’ın Türkiye’nin Esad ile doğrudan görüşmesine pek sıcak bakmadığı ancak Türkiye’nin bağımsız rolünü sürdürmeye yönelik çabalarını desteklediği belirtildi. Rusya’nın, Türkiye ve Esad arasında dengeyi korumak istediği ve bu denge bozulmadan sürdürüldüğü sürece Rusya’nın olası bir görüşme sürecinde geri planda kalabileceği yorumları yapıldı. Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda işbirliği yapılan ülkeler arasında bulunduğu, bu sürecin zaman alacağı ve Putin’in Türkiye’ye ziyarette bulunacağı belirtildi. Telefon diplomasisinin devam ettiği ve yüz yüze görüşmeler yerine telefonla iletişimin ön plana çıktığı ifade edildi. Önümüzdeki süreçte Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin daha da yakınlaşacağına dair işaretler olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Putin’in Astana buluşması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin