1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’nin Davaları Yüzünden 750 Konut Tehlikede! TOKİ Projesi İptal Edilebilir

CHP’nin Davaları Yüzünden 750 Konut Tehlikede! TOKİ Projesi İptal Edilebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ tarafından Karabağlar’da gerçekleştirilmek istenen proje, CHP’li Karabağlar Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının açtığı davalar sonucunda 3 kez iptal edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın son planı askı sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi itirazda bulundu. TOKİ’nin Karabağlar Projesi hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’nin talebi kabul edilirse 750 konutun iptal edileceğini belirtti. Karabağlar Belediyesi ise projeye bir kez daha itiraz etti ve CHP’li Belediye Başkanı Helil Kınay gerekçeleri sıraladı.

Süreci yakından takip eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TOKİ’nin 22 yıllık prosedürünü Karabağlar Projesi’nde de uygulandığını belirtti. 2019 yılında, “TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında Karabağlar ilçesiyle birlikte diğer ilçelerde konutlar planlanmış ve inşaatları devam etmişti. Ancak CHP’li Karabağlar Belediyesi’nin açtığı davalar nedeniyle 750 konutun inşaatına başlanamadı.

Mahmut Atilla Kaya, CHP’nin yapılan projeye ilişkin itirazlarını siyasi saiklerle gerçekleştirdiğini ve 750 dar gelirli hemşehrin evlerine kavuşma süreçlerini uzattığını belirtti. Kaya, TOKİ’nin Karabağlar’da başka bir arazisinin olmadığını vurgulayarak, planlanan konutların yapılacağını ifade etti. CHP’nin itirazlarına karşın 750 dar gelirli hemşehrin evlerine kavuşacağını kaydeden Kaya, projenin devam edeceğini söyledi.

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ise geçtiğimiz günlerde yapılan projeye bir kez daha itiraz ettiklerini açıkladı. Karabağlar ilçesindeki dar gelirli hemşehriler için planlanan konut projesine yönelik sürecin devam edeceği ve TOKİ’nin projeyi gerçekleştireceği belirtildi. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kurulmasının ardından yaşanan gelişmelerin halkı tedirgin ettiği ve projenin zaman içinde hayata geçeceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nin Davaları Yüzünden 750 Konut Tehlikede! TOKİ Projesi İptal Edilebilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin