1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eyüpsultan’da ATV Kazasında Hayatını Kaybeden Oğuz Murat Acı’nın Katilleri ABD’de Yakalandı!

Eyüpsultan’da ATV Kazasında Hayatını Kaybeden Oğuz Murat Acı’nın Katilleri ABD’de Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta meydana gelen kazada, seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilmiştir. Arızalı aracın tamir edilmeye çalışıldığı sırada aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki ATV’lere çarpmış, 5 kişi yaralanmış ve bu kaza sonucunda Oğuz Murat Aci adlı bir kişi hayatını kaybetmiştir.

Kazaya sebep olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok, olay yerinden uzaklaşıp önce Mısır’a, ardından da ABD’ye gitmiştir. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD makamlarına iletilmiş ve Florida federal mahkeme kararıyla Cihantimur ve Tok, Boston’da 14 Haziran’da polis tarafından yakalanmıştır.

18 Haziran’da ayrı saatlerde mahkemeye çıkarılan anne oğulun tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiştir. Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin tutukevindeki kötü şartlar nedeniyle ev hapsi veya yer değiştirme talebinde bulunmuş ancak hakim bu talebi reddetmiştir. Eylem Tok’un Türkiye’ye iade duruşmasında da tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.

Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, mahkemeye başvurarak hakimden kefalet kararını beklediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca Türkiye’deki hukuk sistemindeki eksiklikleri gerekçe göstererek, müvekkillerinin ABD’de anayasal koruma haklarına sahip olacağını ve burada adil yargılanacaklarını vurgulamışlardır.

Avukatlar, Cihantimur’un tutukluluk koşullarının uygun olmadığını ve ABD anayasasına aykırı olduğunu savunarak yeni bir duruşma talep etmişlerdir. Ayrıca Türkiye’nin ABD’ye yaptığı iade talebine de itiraz edeceklerini belirterek, Cihantimur’un ABD vatandaşı olduğu konusundaki somut delillerin bulunmadığını ileri sürmüşlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eyüpsultan’da ATV Kazasında Hayatını Kaybeden Oğuz Murat Acı’nın Katilleri ABD’de Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin