1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Prof. Dr. Orhan Şen’den İstanbul Hava Durumu Uyarısı

Prof. Dr. Orhan Şen’den İstanbul Hava Durumu Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in uyarıları şu şekilde: Dün, birinci paragrafta belirtilen bölgelerde yağmur görüldü. Yağışlar daha çok Anadolu yakasında Bursa’dan başlayarak Bilecek ve Kocaeli’de etkili oldu. Şile civarında ise sadece hafif yağmur görüldü, önemli bir yağış olmadı. Bugün için ise İstanbul’un kuzey ilçelerinde öğle saatlerine doğru yağmur bekleniyor. Öğleden sonra ise yağışların tamamen İstanbul’un doğu kesimlerine doğru ilerleyeceği tahmin ediliyor. Gök gürültülü yağışlar olabilir ancak çok şiddetli olma ihtimali düşük. Ayrıca öğleden sonra Anadolu’da kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bugün hava oldukça serin, ancak yarından itibaren tekrar sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Gelecek hafta başından itibaren Batı bölgelerine yeni bir sıcak hava dalgasının ulaşması bekleniyor. Bu durum yağışların neredeyse Türkiye genelinde sona ermesi anlamına geliyor. Yarın Doğu bölgelerinde yağışlar devam edecek ancak Batı bölgelerinde yağış beklenmiyor. Çorum, Kastamonu ve Ankara çevresinde şehir dışında sağanak yağışlar olabilir, bu durum sel baskınlarına neden olabilir.

Batı Karadeniz’de öğleden sonra kuvvetli yağışlar görülebilir. Kastamonu, Zonguldak ve çevresinde yağışlar bekleniyor ve yıldırım düşme riski yüksek, dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca tekrar sıcak hava dalgasının etkisine giriyoruz, orman yangınlarına karşı dikkatli olunmalı.

İstanbul’da sıcaklık yarından itibaren 30-32 derecelere çıkacak. Bu nedenle sıcaklıklara karşı tedbirli olunmalı. Bu sene sıcak hava dalgalarıyla karşılaşacağımız anlaşılıyor. Temmuz ve Ağustos ayları henüz gelmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Orhan Şen’den İstanbul Hava Durumu Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin