1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’daki Tutar Apartmanı Faciasında Sürpriz İddialar Ortaya Çıktı: Baba-Oğul Tutuklandı!

Adana’daki Tutar Apartmanı Faciasında Sürpriz İddialar Ortaya Çıktı: Baba-Oğul Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2023 tarihinde Adana’nın Çukurova ilçesinde meydana gelen depremler sonucunda Tutar Sitesi’nin C Blokunun yıkılmasıyla 63 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı. Olayla ilgili yapılan soruşturma sonucunda, apartmanın teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya’nın bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi. Firari sanık Akkaya Karadağ’da yakalandıktan sonra Türkiye’ye iadesi için çalışmalar sürdürülmekteyken, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne aldırılan yeni bir rapor davanın seyrini değiştirdi.

Rapora göre, daha önce tanık olarak dinlenen Bekir ve oğlu Osman Baloğlu’nun binanın zemin katında tadilat yaptığı ve bu tadilatın binaya zarar verdiği tespit edildi. Bu durum üzerine Bekir ve oğlu Osman Baloğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanarak, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan soruşturma başlatıldı.

Tutar Apartmanı C Blokunun yıkılmasıyla ilgili duruşma sırasında müşteki Cemile Teke, binada kolonların showroom yapmak isteyen iş yerleri sahipleri tarafından kesildiğine dair duyum aldığını ifade ederek, belediyeye yapılan şikayetler ve belediye görevlilerinin duruma müdahale etmediğiyle ilgili bilgiler paylaştı. Ayrıca, binadaki daireleri birleştiren Ozan Bulut Çetinkaya da belediyeden alınan izinlerle ilgili açıklamalar yaptı.

Müşteki avukatlarından Songül Yıldız, Tutar Sitesi’nde yıkılan C Blokun birleştirilen daireler ve tadilat yapan baba-oğul ile ilgili dava açılmasını ve bu davaların birleştirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, davanın tek sanığı Cüneyt Akkaya’nın iadesinin sorulmasını, devam eden soruşturmaların sonuçlanmasını beklemeyi ve Tutar Sitesi’nde ihmali olduğu iddia edilen Çukurova Belediyesi görevlileri hakkında soruşturma başlatılmasını kararlaştırdı.

Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasında müşteki avukatları, Tutar Sitesi’nin C Blokunun yıkılmasından sorumlu olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’daki Tutar Apartmanı Faciasında Sürpriz İddialar Ortaya Çıktı: Baba-Oğul Tutuklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin