1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yerlikaya: Kayseri’de Toplantı Sonrası Açıklamalar ve Mücadele Detayları!

Yerlikaya: Kayseri’de Toplantı Sonrası Açıklamalar ve Mücadele Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı”nın ardından yapılan basın açıklamasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör, asayiş, düzensiz göçmen, uyuşturucu, organize suç örgütleri ve suçlarla ilgili son bir yılın Türkiye genelindeki verilerini değerlendirdi. Toplantıda Kayseri’nin asayiş konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu belirtilerek Kayseri valisinin liderliğinde güvenlik birimlerinin başarısı kutlandı. Terör, uyuşturucu ve düzensiz göçmenle mücadelede de aynı başarıyı gören Bakan Yerlikaya, diğer vilayetlerle güvenlik ve huzur konusunda yarışacaklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya, 30 Haziran’da Kayseri’de yaşanan olaylara da değinerek 855 şahsın gözaltına alındığını ve bunlardan 13’ünün tutuklandığını açıkladı. Kayseri’de gözaltına alınanların çoğunluğunun daha önce suç kaydı olan kişiler olduğunu belirten Yerlikaya, olayların ardından sosyal medyada göçmenlerle ilgili provoke edici paylaşımların yapıldığını ve buna karşı önlem alındığını söyledi. Göçmen suç örgütleriyle mücadelede 28 operasyon yapılarak 35 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Ayrıca, Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Yerlikaya, güncel verilerin sosyal medyada paylaşılan bilgilerle uyuşmadığını ve incelemelerin devam ettiğini vurguladı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında Kayseri’de 96 bin 610 göçmen bulunduğunu ve göçmen kaçakçılarıyla mücadelede kararlılıkla çalışacaklarını dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, hukuk dışı yollara başvurarak toplumsal karışıklık çıkarmaya çalışanların farkında olduklarını ve kayıtsız kalmayacaklarını belirterek provokasyonlara karşı uyarıda bulundu. Irkçı vandallığa karşı taviz vermeyeceklerini, ülke genelinde güvenlik güçlerinin suçlarla mücadelesini sürdüreceğini ve adaletin tecelli edeceğini söyledi. Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Yerlikaya, Türkiye’nin güven ve huzurunu sağlamak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerlikaya: Kayseri’de Toplantı Sonrası Açıklamalar ve Mücadele Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin