1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Soylu’nun bekçi eğitimini istediği Murat Çelik ve emniyet mensupları hakkında kabul edilen iddianame dikkat çekici detaylar ortaya çıkardı!

Soylu’nun bekçi eğitimini istediği Murat Çelik ve emniyet mensupları hakkında kabul edilen iddianame dikkat çekici detaylar ortaya çıkardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında, eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, ve diğer 4 emniyet mensubu ile 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Mahkeme, 11 sanık hakkındaki iddianameyi kabul ederek ilk duruşmanın tarihini 18 Temmuz olarak belirledi. İddianamede, suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in paylaştığı ses kayıtlarında, iddia edilen suçlarla ilgili detaylar yer aldı.

Bu ses kayıtlarında, emniyet mensuplarının suç örgütüyle ilişki içerisinde oldukları iddiaları yer aldı. Sanıkların, Serdar Sertçelik’in gözaltına alınma sürecinde önceden planlar yaptığı ve yargılanmayı sonuçsuz bırakmak amacıyla yurt dışına çıkma planları yaptığı belirtildi. Sanıklar, Sertçelik’in gözaltına alınmasını engellemek amacıyla usulsüz şekilde doktor raporu temin ederek adli süreci etkilemeye çalıştığı ifade edildi.

İddianamede ayrıca, sanıkların Sertçelik’in kaçışını kolaylaştırmak için iletişim kurdukları tespit edildi. Ankara’dan ayrılarak yasa dışı yollarla yurt dışına çıkan Sertçelik’in, emniyet mensupları tarafından korunduğu ve iletişiminin sürdürüldüğü belirlendi. Sanıkların, Sertçelik’e ifade verme konusunda nasıl davranması gerektiği konusunda yönlendirme yaptıkları da iddianamede yer aldı.

Sanıkların, gizli tutulması gereken soruşturma bilgilerini sızdırarak soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdükleri belirtildi. Ayrıca, teknik araçlarla izleme yapmak için alınan koruma tedbir kararının hukuka aykırı şekilde kullanıldığı ve bazı adli olaylarla ilgili olarak verilen talimatların açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen bir kişiyle paylaşıldığı iddia edildi.

Sonuç olarak, sanıkların adli görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırları açıklama, tanığı etkilemeye teşebbüs etme ve suçluyu kayırma suçlarını işlediği belirtildi. Diğer sanıkların ise kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle suçlandığı iddianamede yer aldı. Bu kapsamlı iddianame ile ilgili ilk duruşmanın yapılmak üzere tarih belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soylu’nun bekçi eğitimini istediği Murat Çelik ve emniyet mensupları hakkında kabul edilen iddianame dikkat çekici detaylar ortaya çıkardı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin