1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. AK Parti Strateji Kurulu Toplantısında İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sığınmacılar ve Kaçak Göçle İlgili Yeni Açılımlar!

AK Parti Strateji Kurulu Toplantısında İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sığınmacılar ve Kaçak Göçle İlgili Yeni Açılımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi, AK Parti Strateji Kurulu’nun bu hafta yapılan toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sığınmacılar ve kaçak göçle ilgili sunum yapmıştır. Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, kayıt dışı göçle mücadele ve sığınmacılar konusunda yeni açılımlar yapılacaktır.

Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Türkiye’de kayıtlı olan sığınmacıların adresleri tek tek kontrol edilmekte ve bildirilen adreslerine gidilmektedir. Adreste bulunamayan ve başka şehirlere gitmiş olan sığınmacılardan yardımları kesilecek ve adreslerine dönmeleri istenecektir. Bu uyarıya rağmen geri dönmeyen sığınmacılar sınır dışı edilecektir.

Önümüzdeki süreçte yeni planlamalar yapılarak Türkiye’de bulunan sığınmacıların kayıtlı olarak çalıştırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. İş dünyasından gelen talepler de dikkate alınarak yeni çalışmalar yapılacaktır.

İstanbul’da 2023’te başlatılan Mobil Göç Noktası uygulamasıyla bugüne kadar 700 binden fazla kimlik sorgulaması yapılmış ve düzensiz göçmen statüsündeki yaklaşık 100 bin kişi geri gönderme merkezlerine gönderilmiştir. Kayıt dışı sığınmacı iddialarının doğru olmadığı belirtilerek bu kişilerin kayıtlı olduğu vurgulanmıştır.

Türkiye’de 3 milyon 100 bin civarında Suriyeli geçici koruma altındadır ve bunlardan bir milyon 100 bin civarı ikamet izniyle Türkiye’de bulunmaktadır. Ayrıca, 235 bin uluslararası koruma kapsamında yabancı bulunmaktadır. Toplamda kayıtlı 4.5 milyon yabancının Türkiye’de yaşadığı belirtilmiştir. 2016’dan bu yana 700 bin civarındaki Suriyeli sığınmacının ülkelerine geri döndüğü bilgisi verilmiştir.

Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 7 bin 600 operasyon yapılarak kaçakçılara izin verilmemektedir. Son dakika haberine göre, Türkiye’nin sığınmacılar ve kayıtlı göçmenler konusundaki politikalarında yeni değişiklikler ve önlemler olacağı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Strateji Kurulu Toplantısında İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sığınmacılar ve Kaçak Göçle İlgili Yeni Açılımlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin