1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Şehit Polis Şoförü Şirin, Bayraklarıyla Yaşadı, Bayraklarıyla Şehit Oldu

Şehit Polis Şoförü Şirin, Bayraklarıyla Yaşadı, Bayraklarıyla Şehit Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şirin Diril, Nurdağı’nın Sakçagözü Mahallesi’nde yaşayan Diril ailesinin dokuz çocuğundan biriydi. 2010 yılında İstanbul’a taşınarak bir kurumun personel servisinde şoför olarak çalışmaya başladı. 15 Temmuz gecesi, darbe girişimi sırasında servis aracıyla Özel Harekat polislerine destek vermek için hareket etti. Ancak darbeciler, araç içerisindeki Şirin Diril’i hedef alarak ateş açtılar ve olay yerinde hayatını kaybetti. Diril’in annesi Münevver Diril, oğluyla son kez 2 yıl önce bayramda görüştüğünü ve darbe gecesi oğlunun evde televizyonda haberleri izlerken bulunduğunu ifade etti.

Münevver Diril, Şirin’in darbe gecesi olayları öğrenir öğrenmez Kısıklı’ya gitmek üzere evden ayrıldığını ve Özel Harekat polislerini Türk Telekom binasına taşımak için görevlendirildiğini söyledi. Ancak polisleri almak üzere gittiği yerde darbeciler tarafından pusuya düşürülerek şehit edildi. Annenin anlatımına göre, Şirin Diril, bayrağına olan sevgisiyle tanınıyordu. Aracının arka camına ve önüne bayrak asar, bayrağa olan bağlılığını her fırsatta dile getirirdi. Annenin ifadelerine göre, oğlu bayrağı için canını veren bir insandı ve son nefesinde de bayrağına kurban oldu.

Şehidin ağabeyi Ramazan Diril, annelerinin depremde evini kaybettiği bir dönemde, şehit kardeşinden kalan bayrak ve şehitlik beratını başucundan ayırmadığını dile getirdi. Aile, Şirin Diril’in anısını her zaman canlı tutmaya çalışıyor ve onun bayrağa olan sevgisini ve vatanına olan bağlılığını unutmuyor. Şehidin hatıraları her zaman yanlarında, başucunda yaşamaya devam ediyor.

Şirin Diril’in vatanına, bayrağına ve insanlarına olan sevgisi hayatını kaybettiği o gün bile en büyük önceliği olmuştu. Ailesinin ve sevenlerinin yüreklerinde yaşamaya devam eden Şirin Diril, Türkiye’nin 15 Temmuz’daki direniş ruhunun ve vatan sevgisinin simgelerinden biri olarak anılmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Polis Şoförü Şirin, Bayraklarıyla Yaşadı, Bayraklarıyla Şehit Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin