1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’nın Yeşiloba Mahallesinde Kaybolan Zeynep Söğüt Cinayet Zanlıları Açıkladı: “Bavulla Uzaklaştı, Geldiğinde Bavul Yoktu”

Adana’nın Yeşiloba Mahallesinde Kaybolan Zeynep Söğüt Cinayet Zanlıları Açıkladı: “Bavulla Uzaklaştı, Geldiğinde Bavul Yoktu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Yeşiloba Mahallesi’nde yaşayan Savaş Sanatma, 23 Aralık 2013’te emniyete giderek nikahsız yaşadığı Zeynep’in kendisi işteyken evi terk ederek gittiğini ve bir daha dönmediğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık, kayıp başvurusu üzerine 31 Aralık 2013’te kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı, 27 Aralık 2013’te kızından haber alamadığını, hayatından endişe ettiğini belirterek polise şikayette bulundu. Anne Ballı’nın şikayeti üzerine Sanatma hakkında soruşturma başlatıldı.

Sanatma, Zeynep Söğüt ile yaşadıklarını, kaybolunca kayıp başvurusunda bulunduğunu, anne ve babasına da bilgi verdiğini ifade etti. Ailesi ve Sanatma kayıp kızlarının izini bulamayınca 21 Kasım 2018’de televizyon programlarına çıkarak yardım istediler. Bir süredir haber alamadıklarını söylediler. Dosya yeniden açılarak Zeynep Söğüt’ün cinayete kurban gitmiş olabileceği değerlendirilerek 2020 yılında kovuşturma başlatıldı. Savaş Sanatma, Ersin Yalçınkaya ve Nazlı Tuğlucan öldürme suçundan tutuklandı.

Sanatma, Yalçınkaya ve Tuğlucan, sorgularında birbirlerini suçladılar. Sanatma, Zeynep’i arkadaşı Yalçınkaya’nın öldürdüğünü öne sürerek detayları aktardı. Yalçınkaya ise suçlamayı reddetti. Tuğlucan ise içinde ceset olduğunu bilmediklerini, bavulu dereye attıklarını iddia etti. Ancak cesede ulaşılamadı ve olayın üzerine gitmek için çalışmalar devam etti. 2023’te yapılan mahkemede Sanatma ve Yalçınkaya müebbet, Tuğlucan ise suç delillerini gizleme suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak mahkeme kararını eksik bulan avukatlar, karara itiraz etti. İtiraz sonucunda dava Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Sanıkların ifadeleri değişerek, suçu kabul etmediler ve savunmalarını yeniden düzenlediler. Olayı soruşturan polis memurları da mahkemede dinlendi ve yeni deliller ortaya çıkarıldı. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteleyerek dinlenmemiş tanıkların ifadesini almaya ve sanığın zorla getirilmesine karar verdi. Bu olayda adaletin sağlanması için çalışmalar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’nın Yeşiloba Mahallesinde Kaybolan Zeynep Söğüt Cinayet Zanlıları Açıkladı: “Bavulla Uzaklaştı, Geldiğinde Bavul Yoktu”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin