1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Bu Caniliği Daha Fazla Sürdüremezler!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Bu Caniliği Daha Fazla Sürdüremezler!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Euro 2024 Çeyrek Finali’nde Hollanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı’na destek olmak üzere Almanya’nın Berlin şehrine gitti. Berlin ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze’deki son gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki vahşeti sürdürmemesi gerektiğini dile getirdi. Hamas yetkilileriyle yapılan görüşmelerde olumlu adımlar atıldığını ve daimi ateşkesin mümkün olabileceğini ifade etti. Ancak İsrail’in vahşetini sürdürmesi durumunda uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini vurguladı. İsrail’in olası saldırıları karşısında Lübnan’ı tehdit ettiğini belirterek, bu tür çatışma yayma niyetinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin barıştan yana olduğunu ve çözümün iki devletli bir anlaşma olduğunu belirtti.

İran’da gerçekleşen seçimde Türk kökenli bir Cumhurbaşkanı seçilmesini olumlu bulan Erdoğan, Türkiye-İran ilişkilerinin bu süreçte daha da güçleneceğini düşündüğünü ifade etti. Türkiye’nin İran’la tarihi ve kültürel bağlara sahip önemli bir komşusu olduğunu belirtti. İngiltere’deki seçim sonuçlarına da değinen Erdoğan, Muhafazakar Parti’nin büyük bir hezimet yaşadığını ve İşçi Partisi’nin güçlendiğini aktardı. Türkiye ile İngiltere ilişkilerinin devam edeceğini, iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Son dönemde Türkiye’de yaşanan provokatif olayları değerlendiren Erdoğan, bu tür olaylarda siyasi etkilerin bulunduğunu ve Türkiye’nin güçlü bir devlet olarak karşılık vereceğini belirtti. Ayrıca Suriye’den ülkeye sığınan 3 milyon mülteci konusuna da değinen Erdoğan, Beşar Esed ile ilişkilerin düzelmesi için bir adım atılması durumunda Türkiye’nin de yaklaşım göstereceğini belirtti. Esed’e yapılacak bir davetin Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişteki gibi olumlu bir seviyeye getirebileceğini ifade etti. Son olarak, Türkiye’nin komşularıyla arabuluculuk yapabileceğini belirterek, Suriye ile görüşmelerin her an gerçekleşebileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Bu Caniliği Daha Fazla Sürdüremezler!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin