1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Samsun’da Şiddetli Yağış! Vali Terme Çayı’nı İnceledi

Samsun’da Şiddetli Yağış! Vali Terme Çayı’nı İnceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da etkili olan yoğun yağışlar özellikle Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde sel ve su baskınlarına neden oldu. Terme Çayı’nın taşma riski bulunması üzerine Vali Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve ilgili kurum amirleri bölgedeki çalışmaları inceledi.

Vali Tavlı, “Samsun’a geçmiş olsun. Özellikle Terme Çayı’nın doğusunda yağışlardan dolayı taşıma tehlikesi var. Şu anda debi düşüyor. Salıpazarı ilçesinden bu yana ekipler takip ediyorlar. Bütün kurumlar teyakkuzda. Terme Çayı’nın taşma riski kalmadı. Yarın da yağış var. Vatandaşlarımız uyarılara dikkat etmeli” şeklinde konuştu.

Yağışlar sonucu Terme Çayı’nın debisinin 805 m3/saniye seviyesine ulaştığı öğrenildi. Aynı zamanda Salıpazarı ve Bolas Çayı’nda da maksimum debi ölçüldü. Vali Tavlı, Belediye Başkanı Doğan, AFAD yetkilileri ve diğer kurum temsilcileri sahada çalışmalarını sürdürüyor.

DSİ ekipleri bölgede 16 makine ve 60 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın durmasıyla birlikte Terme Çayı’ndaki su seviyesinin düşmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da Şiddetli Yağış! Vali Terme Çayı’nı İnceledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin