1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara Kent Konseyi’nde Yapılan Seçimde Yeniden Başkan Belli Oldu!

Ankara Kent Konseyi’nde Yapılan Seçimde Yeniden Başkan Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Kent Konseyi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçimi gündemiyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplandı. Genel Kurul’a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çeşitli ülkelerin büyükelçileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeler katıldı. Genel Kurul’da yapılan oylamada, 2 bin 450 delegenin katılımıyla Halil İbrahim Yılmaz 2 bin 446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Ayrıca, Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi. AKK Onur Kurulu üyeliklerine eski Ankara belediye başkanları Murat Karayalçın ve Mustafa Tuna, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kent Bilimci Prof. Dr. Ruşen Keleş seçildi.

Açılış konuşmasını yapan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın artık aklın ortaklığıyla, rant ortaklığıyla değil, barışık ve markalı bir şekilde tanıştığını belirtti. Farklı meclislerde her kesimden insanın temsil edildiği çalışmaların yapıldığını vurgulayan Yılmaz, kentin bugününü ve yarınını konuşup planladıklarını söyledi. Ankara’yı sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için herkesin katkısını önemsediklerini dile getirdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Genel Kurul’da yapılan seçimde büyük bir katılım olduğunu belirterek, tek başına bir kentin idaresinin mümkün olmadığını ve herkesin yönetimde yer alması gerektiğini ifade etti. Yavaş, Ankara’nın dünya başkentleriyle yarışır hale gelmesi gerektiğini ve herkesin kentin yönetimine katılmasını istediklerini söyledi. Ankara’nın çok kültürlü yapısını ve herkesin fikrinin değerli olduğunu vurgulayan Yavaş, kenti yaşanabilir, keyifli ve gelişmiş bir yer haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, AKK’nin katılımcı anlayışını övdü ve kentin paydaşlarıyla yönetilmesi gerektiğini belirtti. Güner, önümüzdeki dönemde Çankaya Belediyesi olarak daha etkin olacaklarını belirtirken, AKK’nin başarılı olması temennisinde bulundu. Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Volkan Severcan da Ankara’nın kültür ve sanat alanında geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, AKK’nin önemli bir platform olduğunu ve Ankara’yı dünya kültür ve sanat merkezi yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Kent Konseyi’nde Yapılan Seçimde Yeniden Başkan Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin