1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Batı’da Termometreler 40-42 Dereceyi Gösterecek!

Batı’da Termometreler 40-42 Dereceyi Gösterecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı bölgelerinde termometrelerin 40-42 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sıcaklıkların bugünden itibaren etkili olacağını ve hafta boyunca devam edeceğini belirtti. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin Pazartesi gününden itibaren aşırı sıcaklarla karşılaşacağını ve bu durumun 5-6 gün süreceğini aktardı. Ayrıca, 11-16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması, bol su tüketilmesi, açık renkli giysiler giyilmesi, gözlük ve şapka kullanılması, ormanda sigara içilmemesi gibi önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Marmara’da hava çok sıcak ve nemli olacak. Ege bölgesi, yeni bir sıcak hava dalgasından en fazla etkilenecek alan olacak. Manisa, Muğla ve Denizli’de 40, Aydın’da ise 42 derece sıcaklık bekleniyor. Akdeniz bölgesinde ise hava genellikle kuru ancak çok sıcak olacak. Adana’da 38, Kahramanmaraş’ta 40 derece tahmin ediliyor.

İç Anadolu’da haftanın ilk gününden itibaren sıcak hava etkili olacak. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat ve Sivas çevresinde yerel sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’da Erzincan- Erzurum- Van- Hakkari arasında şiddetli yağışlar bekleniyor. Güneydoğu bölgesinde ise yüksek sıcaklıklar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlük uyarısına göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde bulutlu ve açık hava beklenirken, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yerel yağışlar görülecek. Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta Karadeniz’de kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların batı, güney ve iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde olacağı, Doğu Anadolu’nun doğusu hariç diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun’un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olabileceği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Batı’da Termometreler 40-42 Dereceyi Gösterecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin