1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eski Milletvekili Metiner’den Çarpıcı Açıklama: ‘Cahiliye İnsanları Modernizmle Kutsallaştırıyor!’

Eski Milletvekili Metiner’den Çarpıcı Açıklama: ‘Cahiliye İnsanları Modernizmle Kutsallaştırıyor!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli futbolcu Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı sevinç işareti nedeniyle UEFA tarafından ceza almasıyla beraber başlayan “bozkurt” tartışmaları hala devam etmektedir. Bu tartışmalar sırasında eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, dikkat çeken bir açıklama yapmıştır.

Metiner, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, modern cahil insanların atalarının izlerini takip ederek kafir ve müşrik atalarının değerlerini kutsallaştırmaya çalıştıklarını belirtmiştir. Onun ifadesiyle, “Akidemizle bağdaşmayan tüm inanışlar, mitler benim kutsallarım arasında asla bulunamaz, tersine ayaklarımın altında olur, vesselam.”

Eski çağlarda yaşayan cahil insanlar, Hz. Peygamber’e karşı çıkarken “atalarının dini”ne vurgu yaparlardı ve “Biz atalarımızın izinden gideriz!” derlerdi. Ancak bu ataları, puta tapan müşriklerdi. Günümüzde ise modern cahil insanlar, en eski atalarının adımlarını takip ederek kafir ve müşrik atalarının değerlerini kutsallaştırmaya çalışmaktadırlar. Bu durum, Metiner’e göre cahiliye pisliğinin akideden uzaklaştırılmasına engel oluşturmaktadır.

Metiner, paylaşımına gelen yorumlara da karşılık vererek, “Akidemizle bağdaşmayan tüm inanışlar, mitler benim kutsallarım arasında asla bulunamaz, tersine ayaklarımın altında olur, vesselam” ifadelerini kullanmıştır. Bu açıklamalarıyla, kendi inanç değerlerine bağlı olduğunu ve bu değerlerin dışında kalan her türlü düşünceye karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koymuştur.

Tartışmalar hala devam ederken, Metiner’in bu açıklamaları da geniş yankı uyandırmış ve farklı kesimlerden destek ve eleştiri almıştır. Bozkurt tartışmalarıyla birlikte, toplumun geçmişine ve inanç değerlerine olan bağlılığı yeniden gündeme gelmiş ve herkes bu konuda farklı görüşler ortaya atmıştır. Bu durum, toplumun kendi tarihine ve değerlerine olan duyarlılığını da ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Milletvekili Metiner’den Çarpıcı Açıklama: ‘Cahiliye İnsanları Modernizmle Kutsallaştırıyor!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin