1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: NATO Zirvesinde İsrail’e Karşı Çıkacağız!

Erdoğan: NATO Zirvesinde İsrail’e Karşı Çıkacağız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’ın ABD’ye yolculuğu öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, NATO zirvesine katılmak amacıyla istişarelerde bulunacaklarını belirtti. Erdoğan, NATO’nun 75. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek zirvenin önemine vurgu yaptı.

Zirveden beklentilerinden bahseden Erdoğan, milli güvenlik kaygılarını göz önünde bulunduran ittifakı güçlendirmenin önemine değindi. Savunma sanayindeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, terör tehdidinin artışına dikkat çekerek, NATO’nun çabalarının artırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin NATO ittifakına olan katkılarından bahseden Erdoğan, Türkiye’nin NATO’nun misyonlarına ve harekatlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 ülkeden biri olduğunu ifade etti. Türkiye’nin imkan ve kabiliyetlerinin NATO’nun bel kemiği ülkeler arasında yer aldığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin stratejik önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, Doha’da sürdürülen ateşkes sürecini takip ettiklerini belirtirken, Gazze’deki Filistin halkına yönelik yapılan katliamlara dikkat çekti. Uluslararası camianın İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını vurgulayan Erdoğan, NATO’dan bu konuda istedikleri desteği alamadıklarını ifade etti.

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tanınması konusunda Türkiye’nin yaklaşımını açıkladı. KKTC’nin Türk Devletlerinin tam üyesi konumunda olduğunu belirten Erdoğan, Azerbaycan’ın da Türkiye ile aynı görüşte olduğunu söyledi.

Sonuç olarak, Erdoğan’ın NATO zirvesi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamalarda milli güvenlik, savunma sanayi, terör tehdidi, NATO ittifakı, Gazze’deki durum ve KKTC’nin statüsü gibi konulara odaklandığı görüldü. Erdoğan, Türkiye’nin NATO içindeki konumunu ve katkılarını vurgularken, beklentilerini açık bir şekilde dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: NATO Zirvesinde İsrail’e Karşı Çıkacağız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin