1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “CHP İktidarında Sıfır Atacağız!”

Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “CHP İktidarında Sıfır Atacağız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel, CHP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada halkların kardeşliğine vurgu yaptı ve eşit yurttaşlık hakkının önemine dikkat çekti. Ayrımcılığa karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirtti ve Alevilik inancının devlet tarafından Sünnilik inancından ayrılmaması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye-Hollanda maçının çeyrek finale yaklaştıklarını ancak UEFA’nın adaletsizliği sonucunda elendiklerini söyleyen Özel, milli takımın son ana kadar pes etmediğini ve yarınını güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sosyalist Enternasyonal’in birinci gündeminin CHP olduğunu belirten Özel, 31 Mart seçimlerindeki başarının gurur verici olduğunu ve solcuların dünya genelindeki başarılarına da dikkat çekti. Demokrasi mücadelesinde faşizmin yenileceğini ifade etti.

Vatandaşların her geçen gün daha fazla seçim istediğini belirten Özel, CHP iktidarında enflasyonu artırmayacaklarını ve vatandaşların cebindeki paranın değerini koruyacaklarını söyledi. Türkiye İttifakı’na destek verenlerin 10 yıl sonra ekonomik olarak kazançlı çıkacaklarını belirtti ve CHP’nin yapılacak ilk seçimlerde iktidar olacağını söyledi.

Srebrenitsa katliamından 3 yıl önce Deniz Baykal’ın uyarıda bulunduğunu hatırlatan Özel, ölenlerin anısını yaşatmak için her zaman mücadele edeceklerini ve unutturmayacaklarını belirtti. Söz konusu katliamların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’ın kendisini Kıbrıs’a davet ettiği iddialarını reddeden Özel, Kıbrıs gazisi ile birlikte planladıkları ziyareti gerçekleştireceklerini ifade etti. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki gösteren Özel, eğitim sistemindeki değişikliklerin öğretmenlerin mağduriyetine yol açabileceğini belirtti. Yapılan düzenlemelerin emek ve umut hırsızlığı olduğunu ifade etti. Özellikle Milli Eğitim Akademisi’nin 1 milyon öğretmeni etkileyecek olması üzerine endişelerini dile getirdi. Bu durumun öğretmenler açısından büyük bir adaletsizlik olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar: “CHP İktidarında Sıfır Atacağız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin