1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Sahte Rapor Skandalında İstinaf Kararı: Başak Demirtaş ve Doktor Rezan Buğday’a Beraat!

Sahte Rapor Skandalında İstinaf Kararı: Başak Demirtaş ve Doktor Rezan Buğday’a Beraat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başak Demirtaş ve doktor Rezan Buğday, yurt dışı ziyaretlerinde bulunurken hasta olmadıkları halde usulsüz biçimde rapor aldıkları iddiasıyla “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2,5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Ancak bölge istinaf mahkemesi, eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bu kararı bozdu. İstinaf mahkemesi, toplum sağlığı merkezinde görevli doktorun düzenlediği 5 günlük raporun tarihini doğrulamak için protokol defter kaydının ilgili kurumlardan temin edilerek bilirkişi incelemesine tabi tutulmasını istedi. Ayrıca, eski tarihli rapor iddiasına karşı sekreterin ifadesinin alınması gerektiğini belirtti. Protokol defteri ve reçete kaydının incelenmesi gerektiğini vurgulayan istinaf mahkemesi, eksik inceleme nedeniyle verilen mahkumiyet kararının yasaya aykırı olduğunu belirtti.

Ağır ceza mahkemesinin yeniden yargılama sonucunda Başak Demirtaş’ın 5 ila 45 gün arasında değişen 8 farklı rapor aldığı ve bu raporların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Demirtaş’ın yurt dışında olmasına rağmen Türkiye’deymiş gibi rapor aldığı, eşiyle seyahat ettiği ve okul idaresine yanıltıcı rapor sunduğu belirlendi. Mahkeme, arşivde protokol defteri bulunmadığı için her iki sanığın da suçlu olduğunu ispatlayacak delil olmadığını tespit etti.

Mahkeme, suçun somut delillere dayanması gerektiğini vurgulayarak sanıkların masumiyet karinesinden yararlanacaklarına hükmetti. İddiaları kuvvetlendirecek kesin ve inandırıcı delil olmadığı için Başak Demirtaş ve doktor Rezan Buğday hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme ayrıca sanıkların vekille temsil edilmeleri nedeniyle vekâlet ücreti ödemelerine hükmetti. Duruşma savcısı ise karara itiraz ederek istinaf mahkemesine başvurdu.

Başak Demirtaş ve doktor Rezan Buğday, yurt dışı ziyaretlerinde usulsüz rapor aldıkları iddiasıyla mahkemeye çıktılar. Ancak eksik delil ve yetersiz gerekçe nedeniyle verilen hapis cezası bozuldu. Yapılan yeniden yargılama sonucunda suçun ispat edilemediği ve sanıkların masumiyet karinesinden yararlanmaları gerektiği belirlendi. Mahkeme, kesin ve inandırıcı delil olmadığı için Başak Demirtaş ve doktor Rezan Buğday’ın beraatine karar verdi. Ayrıca sanıkların vekille temsil edildiği için vekâlet ücreti ödemelerine hükmetti. Duruşma savcısı ise karara karşı istinaf mahkemesine başvurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahte Rapor Skandalında İstinaf Kararı: Başak Demirtaş ve Doktor Rezan Buğday’a Beraat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin