1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu’nun Parti Kurma İddialarına Son! – Son Dakika Açıklaması Şaşırttı

Kılıçdaroğlu’nun Parti Kurma İddialarına Son! – Son Dakika Açıklaması Şaşırttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakmasının ardından siyasette ‘yeni bir parti kuracağı’ iddiaları gündeme gelmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada kafaları karıştırdı. Görevi bırakmasının ardından Ankara’daki çalışma ofisinde işlerine devam eden Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) 14 yılın ardından yeniden kurulmasıyla ilgili olarak gazeteci Vedat Yenerer’e yaptığı açıklamada, ‘yeni parti’ iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, siyaseti bırakmadığını belirterek, yeni parti kurmayı hiç düşünmediğini ve partisinin belli olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından CHP içinde kendisine bağlı en az 50 milletvekilinin bulunduğu iddiası da gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, bu iddiayı doğrulayarak CHP içinde kendisine sadık olan milletvekillerinin olduğunu açıkladı. Bu durum, parti içinde nasıl bir dinamiğin olduğu konusunda da merak uyandırdı.

Öte yandan, İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’na sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği iddiası gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, bu konuda yaptığı açıklamada, Akşener’in kendisine cumhurbaşkanı adayı olması yönünde teklifte bulunduğunu ve bu konuda destek sözü verdiğini açıkladı. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yürümek için görüştüğü iddialarına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, son olarak Kurban Bayramı’nda Imamoğlu ile görüştüğünü ancak o tarihten sonra bir daha görüşmediklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Kılıçdaroğlu’nun siyasi kariyerinde yeni bir dönem başlayacak mı, CHP içindeki dinamikler nasıl şekillenecek ve siyasette hangi gelişmeler yaşanacak gibi soruların cevapları merak konusu olmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, siyasette yeni tartışmaların ve gelişmelerin habercisi olabilir ve önümüzdeki günlerde siyasette hareketli bir sürecin yaşanabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, İYİ Parti’nin de bu süreçte nasıl bir rol üstleneceği ve diğer siyasi aktörlerin nasıl bir pozisyon alacağı da önemli bir konu olarak takip edilmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’nun Parti Kurma İddialarına Son! – Son Dakika Açıklaması Şaşırttı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin