1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Avrupa’da Çalışma Saatleri En Yüksek, Kazançları En Düşük Olan Ülke!

Türkiye Avrupa’da Çalışma Saatleri En Yüksek, Kazançları En Düşük Olan Ülke!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euronews Business, 2023 yılında Avrupa ülkelerinde çalışanların ortalama net kazancını Eurostat verilerinden yola çıkarak hesapladı. Türkiye, 8 bin 968 Euro ortalama yıllık kazançla listenin en alt sırasında yer aldı. Ayrıca Türkiye’de 2022 yılında haftalık çalışma saatleri AB ülkelerinin ortalamasının üzerinde olup, haftada ortalama 42,9 saat çalışılmışken AB ülkelerinde 36,4 saat olarak gerçekleşmişti. Bu durum Türkiye’nin Avrupa’da hem en uzun çalışma saatlerine sahip olan hem de en düşük kazanca sahip olan ülke olduğunu gösteriyor.

Avrupa’da kuzey ve batı ülkeleri en yüksek ortalama net kazançlara sahipken, doğu ve güney Avrupa ülkeleri daha düşük kazançlar elde etti. AB’de gelir vergileri, sosyal güvenlik katkı payları çıkarılıp aile ödenekleri eklenerek hesaplanan ortalama yıllık net kazanç 28 bin 217 Euro olarak açıklandı. İsviçre 85 bin 582 Euro ile en yüksek kazanca sahipken, Türkiye 8 bin 968 Euro ile en düşük kazançlı ülke oldu. Bulgaristan 9 bin 355 Euro ile Türkiye’nin hemen üzerinde yer alırken, Romanya, Hırvatistan ve Macaristan gibi Doğu Avrupa ülkeleri de kazanç skalasının alt ucunda yer aldı. Fransa ve İsveç AB ortalamasını biraz aşarken, İtalya ve İspanya ise ortalamanın altında kaldı.

Satın alma gücü standartlarına göre ele alındığında ise İsviçre en yüksek ülke olarak 47 bin 403 PPS ile listenin başında yer aldı. Slovakya en düşük ortalama yıllık net kazanca sahipken, Türkiye, Letonya ve Bulgaristan ise 16,000 PPS’nin altında yer aldı.

Özetle, Türkiye Avrupa ülkeleri arasında en düşük ortalama yıllık net kazanca sahip olan ülke olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda Türkiye’deki çalışma saatleri de Avrupa ortalamasının üzerinde seyrediyor. Avrupa’da kuzey ve batı ülkeleri yüksek kazançlara sahipken, doğu ve güney Avrupa ülkeleri daha düşük kazançlarla karşılaşıyor. Satın alma gücüne göre de Türkiye, en düşük kazanca sahip ülkeler arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Avrupa’da Çalışma Saatleri En Yüksek, Kazançları En Düşük Olan Ülke!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin