1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed Başkanı Powell’ın Açıklamaları Altın Fiyatlarını Yükseltebilir

Fed Başkanı Powell’ın Açıklamaları Altın Fiyatlarını Yükseltebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatları dün oldukça düştü, ancak bugün hafif bir toparlanma görülürken piyasada ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell’ın açıklamaları ve ABD enflasyon verisi takip ediliyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı konuşmada gevşeme yanlısı açıklamalarda bulunacağı beklentisi, altın fiyatlarını destekliyor. Powell, bugün ABD Kongresi önünde iki gün sürecek sunumuna başlayacak. İstihdam piyasasında zayıf seyir gösteren verilerle birlikte yatırımcılar, bu yıl eylülde faiz indirimi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünerek faiz indirimine yüzde 80’e varan bir olasılık veriyor. Yatırımcılar yıl sonuna kadar %100’e yakın bir olasılıkla 50 baz puanlık iki faiz indirimi bekliyor.

Altının ons fiyatı, bu beklentilere paralel olarak yüzde 1.4’lük bir düşüşle 2.359 dolardan günü tamamlarken, an itibariyle önceki güne göre yüzde 0.3 artışla 2.367 dolardan alıcı buluyor. Sabah saatlerinde ise gram altın 2.501 TL’den, çeyrek altın ise 4.111 TL’den alıcı buldu.

Tüm gözler bugün Powell’ın yapacağı açıklamalarda ve ABD enflasyon verisinde olacak. Powell’ın para politikasında gevşeme yanlısı açıklamalar yapması altın fiyatları üzerinde yükseliş baskısı yaratabilir. Özellikle zayıf ekonomik veriler ve artan faiz indirimi beklentileri, altının değer kazanmasına destek olabilir. Ancak, olası faiz artırımı ihtimalleri veya güçlü ekonomik veriler altın fiyatlarında düşüşe neden olabilir.

Sonuç olarak, altın fiyatları üzerinde etkili olan faktörler arasında Powell’ın açıklamaları, ekonomik veriler ve faiz indirimi beklentileri yer alıyor. Yatırımcılar, bu faktörleri dikkatle takip ederek altın fiyatlarındaki olası değişimlere karşı hazırlıklı olmalıdır. Bu nedenle, altın yatırımcıları önümüzdeki günlerde piyasaları yakından izlemeli ve stratejilerini buna göre belirlemelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fed Başkanı Powell’ın Açıklamaları Altın Fiyatlarını Yükseltebilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin