1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sosyal Medya Fenomeni’nin Gözaltında Olması Şaşırtıcı!

Sosyal Medya Fenomeni’nin Gözaltında Olması Şaşırtıcı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 25 ilde dün sabah 54 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Operasyonlar “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarına yönelik gerçekleşti.
Operasyon kapsamında sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahipleri Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen’in de gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara’da sahte ustalık belgelerinin düzenlenerek yüksek fiyatlarla satıldığı ve bu belgelerin bayilere franchise olarak satıldığı belirlendi. Bu bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelere sahip olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, marketten alınan nemlendirici kremlere marka etiketi basılarak çeşitli sağlık hizmetleri adı altında pazarlandığı tespit edildi.

İncelemeler sonucunda, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden yüksek meblağlarda para talep edildiği ve bu ödemelerin taşınır veya taşınmaz mal devri şeklinde gerçekleştirildiği belirlendi. Neslihan Güngen ve İnanç Güngen’in yönettiği şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu da ortaya çıktı.

Operasyonla ilgili bilgileri aktaran CNN TÜRK İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ, vergi müfettişinin soruşturma sürecinde Neslihan Güngen ile görüşmeler yaptığının tespit edildiğini belirtti. Bu nedenle vergi müfettişi de gözaltına alındı. Operasyon günü tatilde olan vergi müfettişi, otel odasına döndüğünde yakalandı.

Mali şube ekiplerinin aylar süren teknik ve fiziki takip çalışmasının sonucunda Neslihan Güngen’in gözaltına alındığı belirtildi. Güngen’in polisi dans ederek karşıladığı ancak emniyete götürülürken ağlama krizine girdiği ifade edildi.

Avukat Zafer İşeri, operasyonun hukuki boyutunu değerlendirerek, kamu görevlisinin etik olmayan davranışının önem taşıdığını vurguladı. Suçtan elde edilen geliri tespit etmekle görevli olan müfettişin, soruşturmanın tarafsızlığı açısından suç şüphelileri ile iletişim içinde olmasının sakıncalı olduğunu belirtti. Bu nedenle, operasyon kapsamında 55. şüpheli olarak kamu görevlisi de gözaltına alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Fenomeni’nin Gözaltında Olması Şaşırtıcı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin