1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Nilüfer Gölü’nde Su Sorunu: Günde 3 Saatlik Kurtarma Çalışması!

Nilüfer Gölü’nde Su Sorunu: Günde 3 Saatlik Kurtarma Çalışması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nilüfer Gölü Orman Park tesis işletmecisi Volkan Erel, “Göldeki nilüfer çiçeklerinin nisanın ortasında açtığını eylül, ekim ayına kadar görüldüğünü belirtti. Su seviyesi 30 santimetre düştü. Mevcut depomuzdaki su az geldiği için günde 3 saat su verebiliyoruz. En azından nilüferleri kurtarmaya çalışıyoruz. Derin kuyu yapmayı planlıyoruz. Su seviyesini 30 santimetre yükseltirsek, çiçek yaprak seviyesine gelebiliyor. Şu an açıyor ama yaprak seviyesinden yukarı çıkamıyor. O yüzden farklı açılardan görülebiliyor, tamamı görülemiyor.” dedi.

Gölün istenilen seviyeye ulaşması için günlük 10 ton su gerektiğini anlatan Erel, “Su seviyesini artırmaya yönelik çalışmayı 15 gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmamızı yaptıktan sonra kot seviyesi tekrar aynı seviyeye gelecek ve çiçekler eylül, ekim ayına kadar sürekli görülecek.” ifadesini kullandı.

Erel, nilüfer çiçeğini koparmanın cezasının 387 bin lira olduğuna işaret ederek, “Gölün güvenlik kameralarıyla sürekli izlendiğini, gece bekçisinin de gölü sürekli kontrol ettiğini” sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nilüfer Gölü’nde Su Sorunu: Günde 3 Saatlik Kurtarma Çalışması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin