1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Vekillerden Öğretmenlik ve Yükseköğretim Kanunu Teklifleri!

CHP’li Vekillerden Öğretmenlik ve Yükseköğretim Kanunu Teklifleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Pala ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin öğretmenlik mesleği ile ilgili olmadığını belirterek, öğretmenler ve sendikaların tarafların görüşleri alınmadan hazırlandığı gerekçesiyle tepki gösterdiklerini ifade etti. Pala, Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik yapmayı amaçlayan bir kanun teklifi hazırladıklarını ve Eğitim Sen ve bilim insanlarının katkılarından yararlandıklarını vurguladı.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL sürecinde alınan önlemlerin OHAL sona erdikten sonra uygulanamayacağı yönünde önerilerde bulunan Pala, haklarında ceza soruşturması başlatılmış olan öğretim elemanları ve diğer kamu görevlilerinin görevlerine dönebilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, göreve iade edilenlerin tercih ettikleri 3 kurumdan birinde göreve başlamalarını sağlayacak bir düzenleme öngördüklerini dile getirdi.

Pala, göreve iade edilenlerin özlük hakları ve mali haklarının yasal faizleriyle birlikte kendilerine ödenmesini talep ettiklerini ve ihraç edildikleri tarihte geçerli olan atama ve yükselme kriterlerinin uygulanmasını istediklerini söyledi. Ayrıca, OHAL döneminde uygulanan tedbirler nedeniyle istifa eden ya da emekli olanların talep etmeleri halinde görevlerine başlamalarını tekliflerinde yer aldığını belirtti. Amacın, yaşanan mağduriyetleri bir dereceye kadar gidermek olduğunu vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Taşkın da OHAL döneminde KHK’larla işlerinden edilen binlerce insanın ve özellikle barış bildirisi imzacısı olan akademisyenlerin yaşadığı mağduriyetleri eleştirdi. Adil yargılanan herkesin görevine iade edilmesi gerektiğini belirten Taşkın, OHAL sonrasında KHK’ların geçerli olmaması gerektiğini savundu. Kendisinin de bir barış bildirisi imzacısı olduğunu ifade eden Taşkın, adil ve evrensel yargılanma hakkının herkes için geçerli olması gerektiğini vurguladı.

Pala ve Taşkın, hazırladıkları kanun teklifinin amacının OHAL döneminde yaşanan haksızlıkların giderilmesi, mağduriyetlerin ortadan kaldırılması ve demokratik bir ülkenin temel değerlerinin korunması olduğunu belirtti. Teklifin yasalaşması durumunda, OHAL sürecinde işlerinden edilen kişilerin haklarının iadesi ve görevlerine dönmeleri konusunda adım atılmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Vekillerden Öğretmenlik ve Yükseköğretim Kanunu Teklifleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin