1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milletvekili Güneş: ‘Tasarruf Ciddiye Alınmalı!’

Milletvekili Güneş: ‘Tasarruf Ciddiye Alınmalı!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Uşak Milletvekili, İsmail Güneş, kanun teklifi üzerine konuştu. Güneş, tasarruf konusunun hem millet hem de devlet tarafından uygulanmadığını ve hayata geçirilemediğini belirtti. Telefon değiştirme hızının yüksekliğinden örnek vererek, tasarrufun önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanının tasarruf tedbirlerini içeren bir genelge yayımladığını ve bu tasarrufla elde edilecek gelirin bütçenin sadece yüzde 1’ini oluşturduğunu söyledi.

Güneş, tasarruf konusunda bireysel sorumluluğun önemine vurgu yaparak, siyasi partilerin de tasarruf yapması gerektiğini belirtti. HDP’li milletvekillerinin savunma harcamalarına ilişkin eleştirilerine DEM Parti temsilcilerince cevap verildi. Ardından, kamu memurlarına getirilen sınırlamalar hakkında bilgi verildi.

Kanun teklifinin ilk imzacısı olan İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Özellikle kurul üyeliği ücretlerine getirilen sınırlamalar üzerine detaylı açıklamalar yaptı. Değişiklik teklifleri üzerine tartışmalar yaşanırken, 28. madde kanun teklifinden çıkarıldı.

Kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışıldıktan sonra geçti. Genel Kurul gündemine gelmesi beklenen kanun teklifi, ilerleyen haçlerde yeniden görüşülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milletvekili Güneş: ‘Tasarruf Ciddiye Alınmalı!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin