1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ünlü güzellik merkezine operasyon! Lüks tüketimler MASAK’ın radarında

Ünlü güzellik merkezine operasyon! Lüks tüketimler MASAK’ın radarında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelenirken bu sabah sosyal medya hesabından lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen’e yönelik bir operasyon düzenlendi.

Mali ekiplerin çalışmalarının ardından İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yapılan operasyonda Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen ile birlikte çok sayıda kişi “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 61’e yükseldi.

Operasyon detaylarına göre; Ankara’da sahte ustalık belgelerinin düzenlendiği ve bu belgelerin franchise olarak bayilere satıldığı, bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin olmadığı tespit edildi. Yapılan çalışmalarda sıradan yumak ipler ve nemlendirici kremlerin “kolajen ip tedavisi”, “gençleştirme ip tedavisi” gibi şekillerde pazarlandığı anlaşıldı.

İncelemelerde, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden yüksek meblağda ödemeler alındığı ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil, malların devri şeklinde gerçekleştirildiği belirlendi. Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu da tespit edildi.

Ayrıca, MASAK tarafından görevlendirilen vergi müfettişinin, fenomen çifti araştırmak için Neslim Güngen ile birçok kez iletişime geçerek kayıt dışı görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Bu görüşmelerin teknik takibe takılması sonucunda vergi müfettişi de operasyona dahil edildi ve tatilde olduğu otelde gözaltına alındı.

Sonuç olarak, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve çeşitli suçlarla suçlandığı ortaya çıktı. Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu bu kişilerin adli süreçte nasıl bir yol izleyecekleri ve sonuçların ne olacağı merak ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ünlü güzellik merkezine operasyon! Lüks tüketimler MASAK’ın radarında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin