1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojiden İstanbul için Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteorolojiden İstanbul için Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini yayınladı ve birçok şehir için sağanak yağış uyarısında bulundu. Tahminlere göre, Marmara bölgesinde başlayacak yağışlar günün ilerleyen saatlerinde ülke geneline yayılacak. Yağışlara rağmen sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Bugün için ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon’un doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevresi, Kırıkkale’nin kuzey kesimleri ve Ankara’nın kuzey ve doğusunda ise yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir. Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul Valiliği de yağışlar nedeniyle vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, kentte bugün yerel olarak kuvvetli yağışlar ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kent genelinde 09.00-15.00 saatleri arasında kuvvetli yağışların etkili olması öngörülüyor. Bu nedenle valilik vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yağışların etkili olacağı bölgeler arasında Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevresi, Kırıkkale ve Ankara’nın bazı bölgeleri bulunuyor. Ancak diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın ise Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerini almaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden İstanbul için Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin