İlçeye bağlı olan İşhan köyünde, yaklaşık 1200 yıl önce Gürcü Krallığı tarafından inşa edilen ve 35 metre uzunluğunda, 20.75 metre genişliğinde olan İşhan Kilisesi, Türkiye ve Gürcistan arasında imzalanan protokol kapsamında restore edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları, 2013 yılında başlamış ve 3 yılda tamamlanmıştır. Kilise, 1987 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından korunması gereken bir kültür varlığı olarak belirlenmiş ve arkeolojik bulgular ile mozaikler kilisenin zemininde bulununca, tarihi yapı halka açılamamıştır.
Mozaiklerin korunması için yeni bir proje planlanırken, köye gelen Gürcüler ve yerli turistler kilisenin içini görmek için kilisenin kilitli kapısının önüne taşlar koyup üst üste çıkarak, camdan içeri bakmaya çalışmaktadırlar. Ziyaretçiler, kilisenin içini meraklı gözlerle camdan izleyebilmektedir. Gürcistan’dan gelen inanç turizmi kapsamındaki turistler, kilisenin ziyarete açılmasını beklemektedir.
Köy muhtarı Nusret Koç, turistlerin kilisenin içini görmek için taşların üstüne çıktığını ve kilisenin bir an önce açılmasını istediklerini belirtmiştir. Kapıları 8 yıldır kapalı olan kilisenin ziyarete açılmasıyla devlet ve millete büyük katkı sağlayacağını ifade etmiştir. Roin Malakmadze ise 4 yıldır kiliseyi ziyaret ettiklerini ancak kapalı olduğunu söyleyerek, kilisenin bir an önce açılmasını umduklarını dile getirmiştir.