1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’dan TÜİK’e Tepki: “Özel Sektörü Suçlamadan Önce…”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’dan TÜİK’e Tepki: “Özel Sektörü Suçlamadan Önce…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya’nın şirket kârlılıklarıyla ilgili yaptığı açıklamalarına isim vermeden tepki gösterdi. Hisarcıklıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada özel sektörü suçlu ilan edilmeden önce herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti. TÜİK Başkanı, Türkiye’deki şirket kârlarının enflasyonu yükselttiğini ve şirket kâr artışlarının fahiş olduğunu savunmuştu.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da TÜİK Başkanı’nın açıklamalarına tepki göstererek, enflasyon hesaplama yöntemlerine ilişkin daha ikna edici açıklamalar yapması gerektiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu ise, özel sektörün ülkenin geleceğine yatırım yaptığını, istihdam sağladığını ve üretim gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şirketlere karşı yapılan itibar cellatlığının, dedikoduların ve batma iddialarının ahlaksızlık olduğunu ifade etti.

Ticaret dünyasının tüm paydaşlarına seslenen Hisarcıklıoğlu, asılsız dedikodularla şirketleri karalamaya çalışanları kınayarak, bu tür uygulamalara karşı yargıya başvurulmasını istedi. Bankalara da seslenen Hisarcıklıoğlu, reel sektör ile finans sektörünün birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu belirterek, bankaların firmaların yanında olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bankaları dedikodu ticareti konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, bazı şirketlerin zor durumda olduğu iddialarına da sert tepki göstererek, bütün şirketlerin aynı kefeye konulamayacağını ve haksız yere karalanmamaları gerektiğini dile getirdi. Özel sektörün ülke ekonomisindeki önemine vurgu yaparak, herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması gerektiğini tekrarladı.

Sonuç olarak, Hisarcıklıoğlu ve Bahçıvan’ın TÜİK Başkanı’nın şirket kârlılıkları ve enflasyonla ilgili açıklamalarına karşı sergilediği tepkiler, özel sektörün önemini ve itibarının korunması gerektiğini vurgulamaktadır. Şirketlere karşı yapılan haksız spekülasyonlara karşı çıkılarak, ülke ekonomisinin ve istihdamın güçlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi ve haksız yere suçlanan şirketlerin korunması gerektiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’dan TÜİK’e Tepki: “Özel Sektörü Suçlamadan Önce…”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin