1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Ukrayna’dan NATO’ya Destek – Haber

Erdoğan: Ukrayna’dan NATO’ya Destek – Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Washington’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve sonrasında yapılan açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları şu şekildeydi: Zirve programını başarıyla tamamladık. Ittifakın 75. yılında tarihi bir zirvenin daha başarıyla sonuçlandığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Rusya-Ukrayna savaşında uluslararası hukuka uygun bir tavır sergiledik. Yeni somut adımlar üzerinde anlaştık ve NATO’nun Ukrayna’ya eğitim yardımı yapmasına onay verdik. Türkiye, Ukrayna’daki savaşın sona ermesi için çabalarına devam ediyor. NATO’nun Ukrayna’daki savaşa taraf olmasına karşı olduğumu açık yüreklilikle ifade ettim.

Terörle mücadelede müttefikler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, DEAŞ ile mücadelede Türkiye’nin NATO içinde öncü olduğunu belirtti. Savunma harcamalarında hedeflenen yüzde 2 seviyesini aşmış olduklarını ve terörle mücadelede müttefiklerden destek beklediklerini vurguladı. Bazı müttefiklerin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG ile kurduğu ilişkiyi kabul etmemeleri gerektiğini ifade etti.

İsrail’in Filistin politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, Gazze’deki insan hakları ihlallerini gündeme getirdi. İsrail’e verilen askeri desteğin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye’nin, İsrail ile NATO arasındaki iş birliğini Filistin meselesinin kalıcı çözülmesi olmadan kabul etmeyeceğini ifade etti. Erdoğan, uluslararası toplumun Filistinlilere destek vermesini ve İsrail’in saldırılarını durdurmasını istedi.

Erdoğan ayrıca yaptığı bir soru-cevap bölümünde, İsrail’in Filistin politikaları konusunda aldıkları önlemleri ve adalet arayışlarını detaylandırdı. Ayrıca İsrail ile olan görüşmeler ve gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Son olarak, NATO üyeliği ve diğer konularla ilgili olarak yapılan toplantıların sonuçlarını açıkladı ve gelecek planlarını paylaştı. Erdoğan’ın, NATO’nun geleceği ve Türkiye’nin ittifak içindeki rolüne ilişkin görüşleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Ukrayna’dan NATO’ya Destek – Haber
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin