1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tankı Durdurmak İçin Üzerine Çıktı

Tankı Durdurmak İçin Üzerine Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da tekstil işi yapan 2 çocuk babası Halil Algan, 15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıktı. Algan, insanların arasına dalan bir tankı durdurmak için tankın üzerine çıktı ve içindeki askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Bir hafif ticari araçla hastaneye yetiştirilen Algan, 45 gün yoğun bakım gördü ve koltuk altından aldığı kurşun nedeniyle belinden aşağı felçli kaldı. Algan, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi’ndeki evine dönerek yaşamını sürdürmeye başladı.

Fizik tedavisine devam eden Algan, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını DHA’ya anlattı. Geceyi hiç pişmanlık duymadan geçirdiğini belirten Algan, o gece evinden çıktığını ve darbenin gerçekleştiğini öğrendiğinde hemen sokağa indiğini söyledi. Tankın üzerine çıkarak tankı durdurmaya çalıştığını anlatan Algan, vurulduğunu hissettiğinde hemen tedbir aldığını ve şükürler olsun hiç pişmanlık duymadığını belirtti. Her zaman tekrar çıkabileceğini söyleyen Algan, şehit olanlara rahmet dileyerek, kendi gibi gazilere de şifa dileğinde bulundu.

Yaralandığı sırada büyük bir acı hissettiğini ve tankın kapağına tutunarak dua etmeye başladığını söyleyen Algan, 45 gün yoğun bakımda kaldığını ve ardından 1 ay da normal odada tedavi gördüğünü ifade etti. En büyük zorluğunun ilgisizlik olduğunu belirten Algan, bir daha benzer günlerin yaşanmamasını temenni etti. Algan, herhangi bir darbe girişimi yaşanması durumunda yine bedenini kurşunlara siper ederek çıkacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tankı Durdurmak İçin Üzerine Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin