1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Belediye Başkanına Operasyon: Suç Gelirleriyle Mücadele Devam Ediyor!

AKP’li Belediye Başkanına Operasyon: Suç Gelirleriyle Mücadele Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin eski AKP’li belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun evine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sabah saatlerinde yapılan baskınla ilgili olay yaşanmaya başlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla alınan arama ve el koyma kararı doğrultusunda hareket eden polis ekipleri, evde yaklaşık 1,5 saat arama yaptı ve suç deliline dair bazı materyallere el koydu.

Bu arama ve el koyma işleminden sonra tutanak tutan polis ekipleri, el koyulan eşyaları belgeledikten sonra Hüseyin Beyoğlu, eşi Dürdane Beyoğlu, çocukları ve geçtiğimiz ay rüşvet suçundan tahliye edilen yardımcısı ve eşinin yeğeni Sıddık Aycıl, banka hesaplarında yüklü miktarda para bulunan baldızı Deniz Gürdeğir emniyete götürüldü. KOM Şubesi tarafından sorgulanan Beyoğlu ve ailesi ile yardımcısı ve baldızı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar. Öte yandan KOM Şubesi’nin usulsüz işlemlerle ilgili hazırladığı fezlekeyi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndereceği öğrenildi.

Yapılan soruşturma ve selameti açısından Hüseyin Beyoğlu ile eşi, çocukları, baldızı ve yardımcısı adına kayıtlı olan tüm mal varlıklarına tedbir konuldu. Suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelir olabileceği şüphesiyle soruşturma tamamlanıncaya kadar mal varlıklarına tedbir konulduğu belirtildi. Beyoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde sahip olduğu taşınmaz mal varlıklarının kaynağının araştırılması için Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan rapor alınacağı da öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerince hazırlanan rapora göre Hüseyin Beyoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği usulsüz işlemler dudak uçuklattı. Bu işlemler arasında araç kiralama ihalesi, imarlı arsaların satışı, asfalt ihalesi, kaçak yapılaşma, köyün imara açılması gibi konular bulunmaktadır. Ayrıca Beyoğlu’nun sahte akıl sağlığı raporu alarak malulen emekli olması ve soyadını değiştirerek siyasete atılması gibi olaylar da raporda yer almaktadır.

Hüseyin Beyoğlu’nun geçmiş dönemdeki usulsüz işlemleri ve suç şüpheleri nedeniyle soruşturmanın derinleştirildiği ve MASAK müfettişlerinin hesap hareketlerini incelediği belirtilmiştir. Beyoğlu’nun irtikâp suçuyla yargılandığı davada adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararı alınmış, tüm Yeşil pasaportları iptal edilmiş ve sınırlara bildirim yapılmıştı. Bu durum, Beyoğlu’nun yurtdışına kaçma ihtimaline karşı alınan bir tedbir olarak görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Belediye Başkanına Operasyon: Suç Gelirleriyle Mücadele Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin