1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İSKİ, İstanbul’da dev proje tamamladı – İşte detaylar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İSKİ, İstanbul’da dev proje tamamladı – İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), şehrin Avrupa yakasında bulunan 9 ilçede yaşayan 4 milyon kişinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla derelerin ıslahı ve temizliği çalışmalarını tamamladı. Toplamda 3 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştirilen proje kapsamında 44 farklı derede toplam 555 bin 623 metre derenin temizliği yapıldı, 10 bin 600 metre uzunluğunda dere ıslah edildi. Projenin tanıtım töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Esenyurt’ta katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa da hazır bulundu. İmamoğlu, tamamlanan proje ile ilgili olarak 9 ilçede gerçekleştirilen 44 ayrı dere temizliği ve 10 bin metrelik dere ıslahı hakkında detaylı bilgi verdi. Projede toplamda 2 milyon 443 bin 832 metreküp malzeme çıkarılarak derelerin temizlendiğini vurgulayan İmamoğlu, 487 bin 337 metre kolektör temizliğinin de yapıldığını belirtti.

İmamoğlu, derelerin ıslahı ve temizliği çalışmalarının önemine değinerek, derelerin geçmişte ciddi can kayıplarına neden olduğunu ve su baskınlarının önüne geçmek için bu projenin hayati önem taşıdığını dile getirdi. Projelerinin şehirdeki 4 milyon insanın yaşamını kolaylaştırdığını ve yağmurlu havalarda endişe duymadan nefes almalarını sağladığını belirten İmamoğlu, vadilerin imara açılması sorununa da değindi.

İmamoğlu, İstanbul’un vadilerini yaşam alanlarına dönüştürme politikalarını anlatarak, geçmiş dönemlerde vadilerin rant alanı olarak görüldüğünü ancak şimdi bu alanların insanların yaşam kalitesini artıran vadilere dönüştürüldüğünü vurguladı. Halk sağlığını ve çevreyi korumak için her iki kıyıda da altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen İmamoğlu, hedeflerinin İstanbulluların sorunlarını çözmek ve insanların gönüllerini kazanmak olduğunu belirtti.

İmamoğlu ayrıca, politikalarının asıl amacının seçim kazanmak değil, İstanbul halkının yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade ederek, kamu yatırımlarının şehrin gençleri, hanımefendileri ve beyefendileri mutlu etme çabası olduğunu belirtti. Partizanlık yapmadıklarını ve halka hizmet etmekten mutluluk duyduklarını vurgulayan İmamoğlu, İstanbul’un her kesimini mutlu etmeyi hedeflediklerini ve milletin desteğiyle bu yönde ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İSKİ, İstanbul’da dev proje tamamladı – İşte detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin