1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Deprem Tehdidi: Kentsel Dönüşüm Zorunluluk!

İzmir’de Deprem Tehdidi: Kentsel Dönüşüm Zorunluluk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de deprem tehdidi en yüksek kentlerden biri olarak bilinmektedir. Kentte birçok fay hattı bulunmakta olup, bu durum deprem riskini artırmaktadır. Özellikle mevcut yapı stokunun eski olması ve yerleşim yerlerinin uygun olmayan bölgelere konumlandırılması, olası bir depremde kentin birçok bölgesinde yıkımlar yaşanabileceği endişesini beraberinde getirmektedir.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, İzmir’in yerleşim alanlarında sıkıntılar olduğunu vurgulayarak, özellikle Bayraklı ve Alsancak gibi bölgelerde kent planlamasının yanlış yapıldığını belirtmiştir. Bu durumun, deprem riskini artıran unsurlardan biri olduğunu ifade etmiştir.

Önalan, İzmir’in birçok fay hattıyla çevrili olduğunu ve bu faylardan birinin kırılması durumunda kentin büyük bir risk altında kalabileceğini dile getirmiştir. Bu nedenle, afet anıyla ilgili planların gözden geçirilmesi gerektiğini ve kentsel dönüşümün hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Olası bir depremde İzmir’e ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılara da dikkat çeken Önalan, kentin körfezi ve uzun kıyı şeridinin avantajlı bir konumda olduğunu belirtmiştir. Ancak, mevcut binaların ciddi deformasyonlar ve korozyonlarla karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle acil bir şekilde kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu vurgulamıştır.

Önalan, İzmir’de olası bir depremde her semtin farklı sorunlarla karşılaşabileceğini ifade ederek, afet planlarının güncellenmesi ve test edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca, afetten zarar gören insanların kurtarılması için çevre illerle birlikte hazırlanan afet planlarının yeterli hale getirilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Deprem Tehdidi: Kentsel Dönüşüm Zorunluluk!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin