1. Haberler
  2. Spor
  3. A Milli Futbol Takımı EURO 2024 Öncesi İtalya’ya Deplasmanda Berabere!

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 Öncesi İtalya’ya Deplasmanda Berabere!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Futbol Takımı, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası’na hazırlık maçları kapsamında İtalya ile deplasmanda karşılaştı. Luciano Spalletti’nin yönetimindeki İtalya ile Vincenzo Montella’nın çalıştırdığı Türkiye, Stadio Renato Dall’Ara’da golsüz berabere kaldı. Mücadelede gol sesi çıkmadı ve milliler, EURO 2020 şampiyonu ile eşitlikle ayrıldı. Maçta Barış Alper Yılmaz’ın yerine oyuna giren Semih Kılıçsoy, A Milli Takım formasını ilk kez giydi. Türkiye’nin turnuva öncesi son hazırlık maçı ise 10 Haziran Pazartesi günü Polonya’ya karşı olacak.

Ozan Kabak’ın sakatlık yaşadığı maçta, Bologna ile oynanan mücadelede 38. dakikada sakatlanarak yerde kaldı. Milli futbolcu dizini tutarak acı içinde saha içinde kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Ozan Kabak’ın hastaneye götürülerek muayene edileceğini ve detayların daha sonra paylaşılacağını duyurdu. Maç sırasında sedyeyle oyun alanından çıkarılan Ozan Kabak’a geçmiş olsun dileklerini ileten milli futbolcular ve İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Luciano Spalletti, gelişmeleri endişeyle takip etti.

Maçın genelinde net bir skor üretilmese de, oyuncular arasında değişiklikler sıkça yaşandı. İlk yarıda Ozan Kabak’ın sakatlığı sonucu oyundan çıkmasıyla Merih Demiral sahaya dahil oldu. Maçın sonucu ise İtalya 0-0 Türkiye olarak kaydedildi. Karşılaşma boyunca yaşanan önemli anlar ise dakika dakika şu şekilde özetlendi:

– 85′ İtalya’da Dimarco’nun yerine Riccardo Calafiori oyuna girdi.
– 82′ Türkiye’de Barış Alper Yılmaz’ın yerine Semih Kılıçsoy oyuna girdi.
– 67′ Türkiye’de Zeki Çelik ve Kaan Ayhan’ın yerine Cenk Özkaçar ve Berat Özdemir oyuna girdi.
– 55′ Türkiye’de Yusuf Yazıcı’nın yerine Orkun Kökçü oyuna girdi.
– 46′ İkinci yarı başladığında Türkiye’de Oğuz Aydın’ın yerine Abdülkadir Ömür, İtalya’da ise Chiesa ve Orsolini’nin yerine Zaccagni ve Cambiaso oyuna dahil oldu.

Bu maç, A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 öncesi yaşadığı son önemli hazırlık maçlarından biri olarak kayda geçti. Yoklama niteliğinde olan bu mücadele, takımın eksikliklerini gözler önüne sererken, oyuncuların performansını da değerlendirme fırsatı verdi. Türk futbolseverler, A Milli Takım’ın turnuvaya nasıl hazırlandığını yakından takip ederek takımlarına destek olmaya devam edecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
A Milli Futbol Takımı EURO 2024 Öncesi İtalya’ya Deplasmanda Berabere!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin