1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB, Ukrayna’ya Askeri Destek İçin Nasıl Para Kullanacak? ‘Parayı Cebimde Taşıyamam’ Dediler

AB, Ukrayna’ya Askeri Destek İçin Nasıl Para Kullanacak? ‘Parayı Cebimde Taşıyamam’ Dediler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rus varlıklarının dondurulması sonucunda elde edilen gelirlerin Ukrayna’ya askeri destek için kullanılmasını engelleyen üye ülkelerin önüne geçilmeye çalışılacağını belirtti. Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde dondurulan varlıklardan sağlanan gelirlerin Ukrayna’ya askeri destek için nasıl kullanılabileceğinin tartışılacağını belirtti.

Borrell, bu gelirlerin engellenmemesi gerektiğini vurgulayarak, bir üye ülkenin kararına katılmaması durumunda bile adım atılmasının mümkün olduğunu belirtti. Macaristan’ın karara katılmadığını belirten Borrell, bu durumda kararın uygulanması konusunda zorunlu olmadıklarını ifade etti. Herhangi bir üye ülkenin veto hakkına karşı prosedür olduğunu aktaran Borrell, bu konunun bakanlarla görüşüleceğini belirtti.

AB ülkeleri, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrasında Rusya Merkez Bankası’nın yaklaşık 200 milyar Euro’sunu dondurdu. Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin yeniden yatırım yapılarak kazanç sağlandığını belirten Borrell, bunun önüne geçmek için bu gelirlerin Ukrayna’ya askeri destek için kullanılmasını amaçladıklarını belirtti. Macaristan’ın Ukrayna’nın AB üyeliğine karşı çıkması ve askeri yardımı desteklememesi ise konuşmaların odak noktalarından biri oldu.

Josep Borrell, herhangi bir üye ülkeden gelebilecek muhtemel vetoya karşı prosedür olduğunu belirterek, bu konunun bakanlarla görüşülerek karara bağlanacağını dile getirdi. AB’nin Ukrayna’ya askeri destek konusunda kararlı olduğunu ve dondurulan varlıklardan elde edilen gelirlerin bu amaçla kullanılacağını bir kez daha vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB, Ukrayna’ya Askeri Destek İçin Nasıl Para Kullanacak? ‘Parayı Cebimde Taşıyamam’ Dediler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin