1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Askerleri Nijer’den Tamamen Çekildi! İşte Detaylar

ABD Askerleri Nijer’den Tamamen Çekildi! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD askerlerinin Nijer’den çekilme süreci tamamlandı. ABD ile Nijer arasında 12 yıl önce başlayan askeri işbirliği sona erdi. Nijer, anlaşmayı feshederek ABD askerlerinin ülkeden ayrılmasını istemişti. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, 19 Mayıs’ta başlayan çekilme süreci hakkında bilgi verdi. ABD ve Nijer silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliği ve iletişim sayesinde çekilme işlemi 15 Eylül’de planlandığı şekilde güvenli ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Nijer, 17 Mart’ta askeri işbirliği anlaşmasını sonlandırdı ve Amerikan askerlerinin ülkeden ayrılmasını talep etti. ABD ise askerlerinin en geç 15 Eylül tarihine kadar Nijer’den tamamen çekileceğini duyurdu. Bu kararla birlikte, ABD’nin Nijer’deki askeri varlığı sona ermiş oldu.

Nijer hükümetinin, askeri işbirliği anlaşmasını sonlandırma kararı almasıyla birlikte, ABD’nin bölgedeki varlığı da sona erdi. Kararın alınmasında, Nijer ve ABD askerleri arasındaki işbirliğinin artık gerekli olmadığı değerlendirmesi yapıldı ve askeri personelin ülkeden çekilmesi kararı alındı. Bu süreç, planlandığı şekilde ilerleyerek 15 Eylül’de tamamlandı.

ABD Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ABD askerlerinin Nijer’den çekilme süreci başarıyla tamamlandı. Bu süreç, ABD ve Nijer silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliği ve iletişim sayesinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Nijer hükümeti, askeri işbirliği anlaşmasını feshederek ABD askerlerinin ülkeden ayrılmasını talep etmişti. ABD ise bu talebi yerine getirerek, askerlerinin çekilme sürecini başlatmış ve 15 Eylül’de tamamlamıştır.

Sonuç olarak, ABD askerlerinin Nijer’den çekilme süreci, ABD Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Nijer hükümetinin askeri işbirliği anlaşmasını sonlandırma kararı almasıyla birlikte, ABD’nin Nijer’deki askeri varlığı da sona erdi. Çekilme süreci, planlandığı şekilde ilerleyerek 15 Eylül tarihinde tamamlandı. Bu süreç, ABD ve Nijer arasındaki işbirliği ve koordinasyon ile sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Askerleri Nijer’den Tamamen Çekildi! İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin