1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Başkanı Biden: İran “Her An” İsrail’e Saldırabilir, Misilleme Tehlikesi!

ABD Başkanı Biden: İran “Her An” İsrail’e Saldırabilir, Misilleme Tehlikesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Nisan’da meydana gelen ve İsrail’in Şam Büyükelçiliği yerleşkesine yönelik hava saldırısı sonucunda yaşanan ölümlerin ardından, İran ile İsrail arasındaki gerilim artmıştır. İran, İsrail’e karşı misilleme yapma tehdidinde bulunarak saldırının her an gerçekleşebileceğini açıklamıştır. Bu durum karşısında ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın potansiyel bir saldırısına karşı İsrail’i savunacaklarını ve destekleyeceklerini belirtmiştir.

Gelişmelerin ardından Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, İran’ın İsrail’e yapacağı muhtemel saldırı konusunda güvenli bir bilgi alamadıklarını ancak her an bir saldırı olabileceği beklentisinde olduklarını ifade etmiştir. Ayrıca, ABD’nin Orta Doğu’daki gerilimi dindirmek amacıyla ek birliklerini bölgeye taşıyacağı bilgisi kamuoyuna iletildi.

İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısında 7 kişi hayatını kaybetmiş, bunlardan 2’si general rütbesinde olup İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubuydu. Bu saldırı sonrasında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in eyleminin ülkenin egemenliğine yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak,” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. ABD Başkanı Biden da bu durum karşısında İran’a karşı Tel Aviv’e sarsılmaz destek vermeye devam edeceklerini belirtmiştir.

Bu olaylar neticesinde bölgedeki gerilim artarken, uluslararası ilişkilerde yeni bir döneme girilebileceği öngörülmektedir. İran’ın İsrail’e yönelik olası bir saldırısı halinde bölge genelinde gerilimin artabileceği endişesi taşınmaktadır. Bu sebeple, ABD’nin bölgeye ek birlik taşıması ve İsrail’e destek açıklamaları, bölgede istikrarın sağlanması adına önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Bu gelişmelerin yakından takip edilmesi ve taraflar arasındaki gerilimin daha fazla tırmanmaması için diplomasi yoluyla çözüm arayışlarının devam etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Biden: İran “Her An” İsrail’e Saldırabilir, Misilleme Tehlikesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin