1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Başkanı Biden’den Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Açıklaması: “Kazayla Vurulmuş”

ABD Başkanı Biden’den Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Açıklaması: “Kazayla Vurulmuş”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerlerince başından vurularak öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray’dan New York’a doğru yola çıkmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, olayın bir kaza olduğunu düşündüğünü belirtti. İsrail’in olayı kabul etmesine rağmen, Biden, konuyla ilgili daha detaylı bilgi aldığını ve olayı incelediğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Londra’da yaptığı açıklamada, Eygi’nin öldürülmesinin sebepsiz ve haksız olduğunu vurgulayarak, protestoya katıldığı için kimse vurulmamalı ve öldürülmemeli dedi.

İsrail ordusu, Eygi’nin ölümüyle ilgili açıklamalarında kasıt olmadığını, bir göstericiyi hedef alırken kazayla Eygi’nin vurulmuş olabileceğini iddia etmişti. Eygi’nin cesedi üzerinde otopsi yapılmak üzere İsrail’e talepte bulunulduğu da belirtilmişti. Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül tarihinde işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen bir gösteride İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Soruşturmanın sonuçları, İsrail Askeri Polisi Cezai Soruşturma Birimi tarafından incelenerek Askeri Savcılığa sunulacak. Olayın detayları hala net değil ancak hem ABD Başkanı hem de Dışişleri Bakanı, Eygi’nin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu ve daha fazla detayın ortaya çıkarılması gerektiğini belirttiler.

Dolayısıyla, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüyle ilgili uluslararası camiada ve Türkiye’de de büyük bir üzüntü ve tepki yaratmış durumda. İsrail’in olayı araştırması ve sorumluları adalet önüne çıkarması beklenirken, olayın bir kaza olup olmadığı ve gerçekten de kasıtlı mı olduğu konusu henüz netlik kazanmamış durumda. Biden ve Blinken ise, Eygi’nin öldürülmesini protesto etmekte ve bu tür şiddet eylemlerine karşı çıkmaktadırlar. Olayın gelişmeleri yakından takip edilmekte ve uluslararası toplumun tepkisi merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Biden’den Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Açıklaması: “Kazayla Vurulmuş”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin